Vučić: U sledećem mandatu vlade plate će biti više od 1000, a penzije 500 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će, pod uslovom da ne bude nekog svetskog sukoba, prosečna plata u Srbiji biti više od 1000 evra u mandatu sledeće vlade, a prosečna penzija preko 500 evra.

On je za TV Pink iz Pekinga rekao da je prosečna plata u novembru bila 588 evra, a u Beogradu preko 740, a da će za januar biti mnogo više i da će se to znati za mesec dana.

Na pitanje šta će obećati građanima za izbore, Vučić kaže da obećavaju rad, borbu, očuvanje nezavisnosti i samostalnosti Republike Srbije, mir i stabilnost u regionu.

Rekao je i da kurs spoljne politike neće biti menjan i da to znači poštovanje svih prijatelja, kao i to da Srbija neće uvoditi sankcije ni Rusiji ni Kini.

„VI veliki možete da se igrate vašim velikim interesima, mi se trudimo da čuvamo prijatelje na različitim stranama, idemo svojim putem ka EU”, rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija graditi i sve bolje odnose sa SAD, i da je zato veoma zadovoljan deklaracijom koja je stigla od velikog broja kongresmena , senatora i članova Predstavničkog doma SAD i da sa Amerikom Srbija ima fantastičnu perspektivu.

„To će biti politika Srbije. Ne da sklanjamo, sprečavamo i rušimo, već da gradimo. Verujem da ljudi to prepoznaju, to je suštinska razlika”, poručio je Vučić, prenosi Tanjug.

Podeli
Updated: фебруар 8, 2022 — 10:52 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *