VUČIĆ: U Srbiji se mnogo bolje živi samo to niko neće da prizna!

On je istakao da neće da odustane od politike kojom Srbiju izvlači iz krize. Naveo je da su postignuti istorijski rezultati, jer rade na smanjenju nezaposlenosti, javnog duga, povećanju plata i penzija, izgradnji infrastrukture, snaženju vojske i policije, jačanju nacionalne pozicije Srba i pozicije Srbije kao države.

Vučić je rekao da ćemo ove godine imati rast od 3,7 ili 3,8 odsto a bilo je planirano 3,5.

„Sledeće godine se nadam da ćemo imati 4,5 ili 4,6 odsto. Kada govorim o tom rastu, treba objasniti da je BDP ukupna vrednost svega što stvorimo na godišnjem nivou. Ako svake godine stvorimo 4,5 odsto više, to znači da za toliko više možete da se zadužite, a da se ne zadužite, da povećate palte i penzije, a da to ne osetite“, rekao je.

On je kazao da je u vreme njegovih sadašnjih političkih protivnika rast bio minus 3,1 odsto, a da im je „šampionski rast“ bio 1,4 odsto u periodu od 2008-2012, pri čemu su izvedene privatizacije cele privrede.

Loading...

„Hajde danas, kad toga nema, pokažite da možete da rastete, a mi pokazujemo da možemo, da možemo da držimo javne finansije pod kontrolom, javni dug i svi znaju da zemlja ide napred“, rekao je Vučić.

„A što je tako? Pa, imamo manje stanovnika nego što smo imali, a ne više… pa gužva je zato što se bolje živi, imamo po 30, 50, 70 hiljada više novih automobila. Samo to niko neće da prizna. Neko treba da se ne plaši da narodu saopšti istinu“, kaže Vučić.

Opoziciji je poručio da mu ne mogu ništa, jer, ističe, rezultati vladajuće stranke govore više, a ti rezultati su, ukazao je predsednik, bolja ekonomska situacija i petostruko snažnija vojska i policija i najavio da će ove godine njihovi pripadnici imati povećanje plata. Podseća, Srbija je imala jedan avion koji je „nekada mogao, a nekada nije mogao da poleti“, a da danas ima 14 aviona i najavio da će do kraja godine dobiti 19 helikoptera.

„Sve Lazare i Miloše, sva oklopna vozila koja imamo danas nisu postojala. Oni su uništavali strele za 934 dolara koje su dobijali od Amerikanaca“, rekao je Vučić.

Istakao je i da srpska policija danas ima mnogo bolju opremu i oružje, i upitao da li je neko priznao da je policija danas opremljenija i da dobro radi posao, kao i da li je neko primetio da nije bilo šest meseci mafijaškog ubistva u Srbiji. Tim pre što je, kako je istakao, „ova vlast uradila pet puta više nego drugi, od autoputeva, fabrika, pruga i svega drugog, na primer, otvaranja muzeja, pa čak i u sportu zbog velike podrške od strane države.

„Da li ima okruga da nisam neku fabriku otvorio, možda jedan ili dva i to ću uskoro, a u nekim opštinama i po šest ili sedam fabrika sam otvorio. Neki nisu toliko ni za 20 godina. Rekli smo kada smo otvarali Meitu u Obrenovcu da će biti zaposleno 1.500 ljudi, pa su me napali kako lažemo pošto u ugovoru piše 750, iako smo im objasnili je to samo prva faza. A biće ukupno zaposleno 3.000 ljudi“. Izvor: Nezavisni

Podeli
Updated: 18 јуна, 2019 — 2:25 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Da li Vi gospodine mislite da su stanovnici Srbije ovce? Svakodnevno fabrike otpuštaju radnike tehnološkim viškom,ćutati moraju o tome, poštuju potpisanu poslovnu tajnu. Znate li koliko je iz Galenike dobrovoljno otišlo stručnog kadra(od dobroga se ne beži), koliki je broj otišao 31.12.2020. kao tehnološki višak! Da za Novu godinu i koliko će ih još ostati bez posla narednim teh. viškom! Da pomenem druge fabrike? Da pomenem majke koje sa 2-3 dece ostaju bez posla!Ko još danas, u ovoj našoj Srbiji, Srbiji na kolenima, misli o boljem životu, prosperitetu, srećnoj deci. U Srbiji, zagađenog vazduha, zagađenih reka, zagađene hrane, otpada na svakom ćošku, išaranih fasada, prljavih ulica, zagađenih misli, srozanog morala…. U Srbiji u kojoj građanin bije bitku preživeti danas, sada. U Srbiji u kojoj život ne vredi pišljivog boba! O čemu Vi to nama?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.