VUČIĆ: Uguraću u vlast i neke “DOBRE UVLAKAČE” koji nisu prešli census

Lider Srpske napredne stranke i ujedno predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare u stranci da je prema njihovim podacima na izbore izašlo nešto manje od 3.300.000 upisanih birača, a da je od toga za listu koju on predvodi glasalo više od dva miliona ljudi.

Vučić je rezultat ocenio kao istorijski uspeh. On je naveo da će nova Vlada Srbije biti formirana u ustavnom i zakonskom roku, a da će se sastojati od stranaka koje su prešle cenzus i od onih koje nisu.

Aleksandar Vučić je rekao da je na ovim izborima lista s njegovim imenom dobila najveće poverenje ikada u Srbiji u uslovima koji su bili takvi da je malo ko verovao u takav uspeh.

Vućić je ponovio da o političkim protivnicima ni reč neće reći i da je tajna uspeha u planu i programu, u onome što radite i činite.

„Važno je da pokažemo da nismo bahati u formiranju vlade, da ćemo uzimati ljude i sa drugih lista, da ćemo pokušati da napravimo vladu koja mora da donosi ključne odluke“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se ubrza evropski put Srbije, ali i da, kako kaže, Srbija sačuva prijatelje, „one koji su bili sa nama kad je bilo teško“.

Poručio je stranačkim kolegama da se ne pokušava sa formiranjem vlasti pre nego što se vrati sa putovanja u narednih deset dana.

„Sad kad ste osvojili većinu, brže bolje biste da formirate vlast i da imate sve u svojim rukama. Ne, prvo ćemo da vidimo ko je napravio dobar rezultat pa ćemo pokušati da napravimo sporazume na lokalnom nivou“, rekao je Vučić.

Izvor: Insajder

Podeli
Updated: јун 22, 2020 — 7:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *