Vučić UHVAĆEN U KRAĐI (VIDEO)

To je patologija. On je čovek koji se trudi da sve oko sebe potčini. Normalan čovek bi pravio institucije. Čovek sa tolikom podrškom bi pokušavao da smanjuje tenzije, ali on ne može da funkcioniše drugačije nego u konfliktu. Napravljen je spomenik Stefanu Nemanji, to bi trebalo da bude nešto na opšte zadovoljstvo, a on je i oko toga napravio podelu, on drugačije prosto ne zna. On vuče mnoge komplekse iz detinjstva i mladosti – rekao je Nemanja Šarović, lider pokreta „Ljubav, vera, nada“, u emisiji „Crno-beli svet“, autora Đorđa Vukadinovića.

U novoj emisiji “Crno beli svet” autor i voditelj, Đorđe Vukadinović najavio je svog sagovornika kao nekoga ko je više od dve decenije u vrhu srpske politike i čiji stavovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. U pitanju je Nemanja Šarović, dugogodišnji poslanik i visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, a odnedavno lider pokreta “Ljubav, vera, nada”.

Upitan na kojim poljima, po njegovom mišljenju, Vučić treba da se napada, Šarović je istakao:

– Što bih se ja bavio Andrejem Vučićem, hajde da ga napadnemo za “Beograd na vodi” koji je pljačka veka, ili za “Er Srbiju”, ili za metro. “Beograd na vodi” stoji prazan, sklonjena je železnička stanica, sklanjamo ljude i gradimo vile. Hajde da ga gađamo za političku korupciju. On često kaže da nikad nije ništa ukrao. Ja tvrdim da je ukrao poklone od diplomatskih predstavnika vredne stotine hiljade evra. Pokloni koje je primao pred čitavom nacijom. Od Muhameda bin Zajeda primio je sliku od možda trista hiljada evra, a prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije da vredi 700 dinara. Od italijanskog ministra odbrane prijavio je tacnu od 300 dinara – kazao je Šarović i dodao:

– On je time prekršio zakon, čak i da su sve vrednosti tačne. Jer prema zakonu, ako nešto primi državni funkcioner to postaje državna imovina. On može zadržati neki poklon, a on je zadržao sve. Uhvaćen je u kriminalu. Ima periode od po nekoliko meseci gde nije prijavio nijedan poklon. Od Lukašenka je primio veliku, retku i staru ikonu Svetog Nikole. Nije prijavio, ukrao je. Ne može od toga da se opere. Da li ih je poklonio ili odneo kući – oteo je državnu imovinu. Ja sam predao 38 prijava Agenciji za sprečavanje korupcije protiv Aleksandra Vučića. U odnosu na vrednost, to je zloupotreba službenog položaja. Kada se vrednost meri u stotinama hiljadu evra, to je krađa.

Šarović se osvrnuo i na arapska ulaganja u Srbiji.

– To je najgori mogući kriminal. Donose zakone da bi pljačkali, donose zakon koji kaže da je “Beograd na vodi” nacionalni interes. “Er Srbija” nas košta 100 miliona godišnje. Najogoljenija pljačka. Za sve to apsolutnu odgovornost snosi Aleksandar Vučić. On je čovek koji je pokazao da odlučuje o svemu. Direktor JAT-a, na primer, kaže da je ugovor potpisan dan ranije na drugoj lokaciji, a da je samo potpisivanje koje smo mi gledali bilo farsa. Mnogo posla ima za istražne organe, ali to se neće desiti dok je Vučić na vlasti. Veliku ulogu je odigrao Mlađan Dinkić 2012. godine, a Vučić, umesto da ga pošalje u zatvor postavio ga je za ministra finasija, i on je doveo Arape. Siniša Mali je učestvovao od početka, bio je član upravnog odbora, tu je i Ana Jović, koja je potpisivala svašta, a sada je pomoćnik ministra za finansije.

– Urađeni su finansijski izveštaji, Arapi nisu ušli u vlasništvo, dali su pozajmicu, ali pošto je kompanija JAT vredela pet puta više, naše vlasti su za 17 milijardi dinara smanjili vrednost kompanije, da bi 40 miliona dolara koji su Arapi dali kao pozajmicu, za šta su plaćane kamate, postali vlasnici 49 odsto. A pre toga je država uložila 190 miliona evra da pokrije dugove i to ne samo dugove. U vreme korone još uleti 100 miliona evra, jer je “Er Srbija” došla do faze da ne može da servisira dugove. To je puklo kao kula od karata. Mi smo pola kompanije prodali za 40 miliona dolara, a onda preduzeće pokrili za 100 miliona evra i onda smanili udeo Etidada tim novcem. Kad kupuje, kupuje skupo, kad prodaje prodaje u bescenje – objasnio je Šarović.

Vukadinović je pitao za stanje u Skupštini i sistematsko urušavanje Parlamenta koji je sada ponovo postao jednostranački.

– Tamo nema rasprave i dijaloga, nikad više doktora nauka, a nikad manje pameti. Vi sad imate ljude koji ne znaju ništa ni o čemu, nemate sa kim da vodite raspravu. Ovi pregovori koji se sad odvijaju na primer, od toga nema ništa. Ako neko misli da će on svog medijskog carstva dobrovoljno da se odrekne, ja mislim da to nije ozbiljno. Treba ići u narod i ne treba mu davati legimitet – zaključuje Šarović.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јун 29, 2021 — 7:03 pm

3 Comments

Add a Comment
  1. Dzabe prica. Narod hoce hapsenja.

  2. Znam i ja da je on lažov, lopov,šef mafije ali niko ne kaže kako mu stati na put da to više ne čini ili ga strpati u zatvor. To mene interesuje!

  3. OVAKO MOZE 100 GODUNA. BEZ KONKRETNIH AKCIJA NEMA NAMA BOLJITKA OVAJ CE DA VLADA DOK ON TO HOCE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *