Vučić ukinuo porez za kockarnice, kazina i kladionice, a narodu skida kožu sa leđa

SKANDALOZNE IZMENE ZAKONA O POREZU NA DOHODAK GRAĐANA OD SVIH IGARA NA SREĆU

Zašto država Srbija podilazi priređivačima igara na sreću, kad su oni ionako najbogatiji, puni para, i do sada dok su plaćali porez na ostvareni dobitak

Sve normalne zemlje strogo kontrolišu i oporezuju ovaj sektor, koji je po svojoj prirodi jedan od najvećih kanala za pranje novca, a srpski režim ih izuzima iz obaveze oporezivanja i kontrole Poreske uprave.

Da li su vlasnici kazina i kladionica bliski vlastima?

Zašto država Srbija štiti interese funansijskih moćnika umesto da naplati porez od onih koji već imaju previše i tim parama pomogne najugroženijima

Verovali ili ne režim Aleksandra Vučića odlučio da ukine poreze na kladionice i kockarnice.

To je bez ikakvih valjanih obrazloženja,

To je nedavno saopštila i opozicija, koja saopštava:

“Naime, usvojene su skandalozne izmene Zakona o porezu na dohodak građana, kojim je ukinuto plaćanje poreza na ostvaren dobitak od svih posebnih igara na sreću, uključujući kladionice, kazina, igračnice i automat klubove, a posebno je naglašeno da se porez ne plaća na ostvareni dobitak od igara na sreću preko interneta”, navodi se u saopštenju.

“Licemerje vlasti je ovim podignuto na još viši nivo, jer kada su u pitanju frilenseri, onda porez mora da se plati odmah i to sa kamatom, a kada su u pitanju vlasnici kladionica i kockarnica, onda država promeni zakon da se porez ne bi uopšte plaćao.

Čak idu i korak dalje pa onima protiv kojih je pokrenut psotupak zbog neplaćanja poreza po starom zakonu omogućava da ga završe po novom, odnosno da izbegnu bilo kakva plaćanja. Ovo  nije prvi put da se podilazi priređivačima igara na sreću. Neoporezivi deo je prvo 2018. godine podignut sa 11.684 dinara na čak 101.900 dinara, ali to očigledno nije bilo dovoljno, pa je oporezivanje potpuno ukinuto”, navodi se u saopštenju.

Dok sve normalne zemlje strogo kontrolišu i oporezuju ovaj sektor, koji je po svojoj prirodi jedan od najvećih kanala za pranje novca, srpski režim ih izuzima iz obaveze oporezivanja i kontrole Poreske uprave.

Zato danas i u najmanjem mestu u Srbiji, na svakom uglu imate 3-4 kladionice, zato je u kockarnicama i kladionicama broj zaposlenih za 4 godine povećan za 45%.

Zato ovaj sektor ostvaruje prihod od preko 800 miliona evra i zato se u vanrednom stanju kladionice poslednje zatvaraju, a prve otvaraju.

Umesto da naplati porez od onih koji već imaju previše i tim parama pomogne najugroženijima. Ova vlast je još jednom dokazala da joj nisu važni ni ljudi, ni državna kasa, već isključivo interes moćnika bliskih vlasti.

Podeli
Updated: новембар 12, 2023 — 7:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *