Vučić: Uradio sam za 10 godina više nego svi ostali za 100!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji „Prva tema” na TV Prva, gde govori o pritiscima na Srbiju, situaciji u regionu, stanju sa energentima pred zimu i mnogim drugim temama.

Predsednik Vučić je na početku emisije rekao da ima mnogo tačaka rizika u regionu, ali da je na Srbiji da se izbori za mir.

– Ne treba da paničimo i da mislimo da će neko taj mir da sruši, ali moramo da budemo spremni na svaki vid provokacije. Da radimo kratkoročno i dugoročno. Ali moramo i da snažimo naše snage odvraćanja, naše ekonomije. To je ono što radimo. Mi osim nekoliko izviđačkih dronova nismo imali, a očekujem da u narednih godinu dana imamo najviše u regionu – kazao je on.

Vučić dodaje da je situacija na KiM veoma komplikovana, a nije mnogo lakše ni u RS i BiH.

Vučić dodaje da su u Srbiji najjeftiniji i gas i struja, ali da subvencije za industriju mogu postojati samo dok stižu investicije.

U ovom trenutku imam na istorijskom maksimumu podršku građana Srbije. Mi smo za 10 godina uradili više nego drugi za 100 godina. Ostaće iza mene bolnice, pruge, stadioni, Hram Svetog Save, muzeji… Do toga da su plate skočile na 720 evra, to je skok od 120 odsto za 10 godina. Minimalac sa 15.000 povećan na 40.000 dinara.

To su velike stvari. Ja ne bežim od odgovornosti. O ostavci mogu da razmišljam zbog države, da nam kupim vreme kako bi se pronašlo rešenje. Ali u ovom trenutku ja ga ne vidim. Spreman sam da razgovaram, ali nam nisu dali šansu. Nadam se da će to što sutra dobijem biti nešto drugačije od onoga što su objavili albanski mediji – kazao je on.

Podeli
Updated: октобар 21, 2022 — 9:03 am

2 Comments

Add a Comment
  1. Zasto na slikama i naslovima za mrsavljenje uvek stoji neko voce, povrce, bilo kakve biljke, a kad udjes onda se radi o nekim kapsulama, serumima i tako to??

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *