VUČIĆ: Vi koji mislite da je Kosovo Srpsko ste izgubljeni u vremenu!

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je na konferenciji „World minds“ da je najlakše prvo pimiti Srbiju u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio je da se to, nažalost, neće dogoditi.

„Po mom mišljenju, najlakše rešenje je primiti prvo Srbiju u EU, a onda razmatrati moguće rešenje Kosova. Da ne budem negativan, mislim da je Srbija na veoma dobrom putu“, rekao je Šreder, a prenose srpski mediji.

On je istakao i da kada je reč o ekonomskom delu, Srbija ispunjava sve uslove, a neke i iznad zadatih kriterijuma.

Šreder je to rekao, tokom razgovora na skupu „World minds“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji vodi direktor „Ringiera“ Mark Valder, na Valderovo pitanje kakao mu izgleda pitanje Kosova, pošto „predsednik Vučić kaže da smo izguvljeni“.

Predsednik Srbije je, na pitanje Valdera gde smo trenutno kad je reč o Kosovu, rekao da smo „svi izgubljeni u vremenu i prostoru“.

Reći ću vam iskreno, razgovarali smo o tome skoro pet sati i onda sam dobio poruku:

Moramo da ubrzamo rešenje, da pojačamo napore da rešimo pitanje Kosova. Priština ne može da se konsoliduje bez Srbije, a mi ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mir i stabilnost“, rekao je Vučić.

Podeli
Updated: 24 маја, 2019 — 5:11 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Косовопоља

    Ако је коментар Вучића истинит онда је боље да се повуче и препуси решавање Космета патриотима којима претње Американаца нису битне !!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *