Vučić: Videćemo za sankcije, Rusi su pobegli sa KiM, Vagner da se gubi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne zna da li će Beograd uvesti sankcije Rusiji i da ruska paravojna grupa Vagner nema šta da traži u Srbiji.

„Da li ćemo (uvesti sankcije Rusiji), ne znam, ali moje ‘ne znam’ vredi mnogo više nego njihovo (opoziciono) čvrsto i tvrdo ‘da’. Ima jedna mala zemlja u Evropi koja se ne da i čuva svoju slobodu koliko može“, rekao je Vučić za televiziju Prva.

Povodom nedavne objave grupe Vagner, bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, da je u Srbiji formirala kulturno-informativni centar prijateljstva i saradnje, Vučić je kazao da „neće nikom da se udvara“.

„Da se udvaram Vagneru? Neću nikome da se udvaram, nemate šta da radite u Srbiji, ni vi ni NATO. Sa NATO-om moramo da sarađujemo jer ste vi Rusi napustili Kosovo, a sa vama sarađujemo jer smo prijatelji, jer nam pomažete u Savetu bezbednosti UN“, naveo je Vučić.

On je rekao da se sa Putinom „nije čuo mesecima“, iako ga zvaničnici u Prištini nazivaju „nacistom“ zbog veza sa ruskim liderom.

„Pričate da sam ja nacista jer me podržava Putin. Nisam se čuo sa Putinom mesecima, poslao mi je čestitku koju će mi sutra uručiti (ruski ambasador Aleksandar) Bocan-Harčenko jer je želeo da to učini pre Nove godine“, naveo je Vučić.

Na pitanje da li bi Rusija pomogla Srbiji da je izbio rat na Kosovu, Vučić je rekao da Moskva „ništa ne bi uradila“ jer nije u mogućnosti da pomogne Beogradu, i zahvalio joj na podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

Podeli
Updated: децембар 31, 2022 — 3:56 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *