Vučić: Za godinu dana imaćemo najveće plate u regionu Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija za godinu dana biti zemlja sa najvećim platama u regionu Zapadnog Balkana, kao i da se o svemu dogovara sa Medjunarodnim monetarnim fondom.

„Kad kažem da će plata biti veća deset odsto to znači da može da bude veća dvanaest odsto“, rekao je Vučić, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije.

Govoreći o najavljenom investicinom ciklusu, vrednom deset milijardi evra, on je rekao da želi da Srbija bude zemlja sa „ubedljivom najvećim rastom“ u ovom delu Evrope.

„Deset milijardi evra na četiri, pet godina, možemo da pokrijemo samo rastom od pet odsto i više a da se ne zadužujemo, da nam relativna zaduženost u odnosu prema bruto domaćem proizvodu ne bude veća“, rekao je Vučić.

Loading...

On je rekao da je na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić insistirao na tome da se „dve milijarde izdvoje za mlade ljudi, za mlade bračne parove“.

Prema njegovim rečima ima više načina, medju kojima su tokom školovanja potrebno uvesti nove stipendije, ne samo za mlade talente, kao i da će se razgovarati sa mladima šta je to što žele.

„Ići ćemo na izgradnju stanova za mlade bračne parove. Bila je ideja trideset ići ćemo čak pedeset hiljada novih stambenih jedinica za mlade bračne parove“, rekao Vučić.

On je naglasio da je potrebno sačuvati da što više mladih ostane u Srbiji.

Podeli
Updated: 10 јула, 2019 — 7:32 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.