Vučić: Za mene nema više ni slava, ni Božića kako bi građani imali tople stanove!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za svetog Nikolu, svoju slavu, posetiti kopove i termolektranu Kostolac i biti sa rudarima.

Rekao je da su zaključci sastanak koji je jutros održao sa predstavnicima energetskog sektora i članovima vlade:

– Zamolio sam rudare Kolubare da sada iskopavaju 75.000 tona dnevno novih otkopa, da od Nove godine skidamo 20.000 tona sa deponije odnosno odlagališta, da bismo imali koliko je moguće, jer nećemo imati nijednog trenutka punu snagu zbog nižeg kvaliteta uglja, da manjom količinom kvalitetnijeg uglja iz Drmna prebacujemo 3.000 tona za Obrenovac da bismo mešali sa manje kvalitetnim ugljem – istakao je predsednik.

Predsednik je dodao da tu ima i dodatni problem, a to je velika potrošnja mazuta, kako bi se očistile mašine. Tako da se sada troši mazut za mesec dana više nego za godinu dana, uz to što mazuta nigde nema da se kupi, napomenuo je Vučić.

Rekao je što se tiče cena da naša država to trenutno može da izdrži, ali da je veoma važno da zadržimo termo izvore i uz rast obnovljivih izvora Srbija mora da rešava pitanje reverzibile i balansiranja energije.

Nema više ni slava, ni Božića kako bi građani imali dovoljno energenata

Vučić je skrenuo pažnju za Pink da je veoma komplikovana i teška situacija, kao u filmu „Savršena oluja“, koja se sada dešava u energetskom sektoru u svetu, kao i u našoj zemlji. Poručio je građanima da restrikcija struje neće biti, ali da zato za njega i za sve druge iz tog sistema više nema ni slava, ni Nove godine, Božića i drugih praznika, da bi građani mogli da imaju dovoljno energenata i tople stanove.

Na neke ljude sam ljut, jer nisu obezbedili da ugalj ne bude toliko vlažan i mokar, rekao je Vučić i dodao da pre svega misli, kako je rekao, na „generalnog direktora (EPS-a), ali i na sve druge u sistemu“.

Skrenuo je pažnju i na to da će da kada je reč o ergentima biti „pakao u Evropi“, dodajući da će videti to oni koji su mu se lakomisleno smejali.

– Gotovo sam siguran da neće biti restrikcija – poručio je Vučić i dodao da je država sve uradila da kod nas ne dođe do restrikcija.

– Mi pričamo otvoreno i hoćemo zajedno da rešavamo probleme sa građanima, jer hoću da vidim i učešće i kritiku građana, kao i da oni sami vide koliko je to važno za nas – naveo je Vučić.

Podeli
Updated: децембар 19, 2022 — 10:39 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Kakav je on hohštapler i demagog!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *