Vučić: ZAGAĐANJE NEMA – A Vlada saziva HITAN SASTANAK ZBOG ZAGAĐENJA (VIDEO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sazvala je za danas hitan sastanak u vezi sa kvalitetom vazduha i merama koje se preduzimaju.

Sastanak će, kako kažu izvor RTS, biti održan u 15 sati, to znači da se Vlada udostojila da odgovori na pitanje građane „gde je“.

Pozvani su ministri životne sredine, zdravlja i energetike, Agencija za zaštitu životne sredine, Republički hidrometeorološki zavod, predstavnici Grada Beograda, MUP.

Loading...
Podeli
Updated: 15 јануара, 2020 — 2:25 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ministarka priča da su izvori ovog zagađenja individualni potrošači. A ima nas svedoka koji pamte ovaj beograd davno pre njenog rođenja kada nije bilo ovih tehničkih dostignuća poput toplana i elektrana.Sagorevala je bukovina, ugalj lignit i mrki ugalj ređe. Sve beogradske zgrade su se grejale na peći i nije bilo ovakvih zagađenja nikada. Uzroci ovog zagađenja su pre svega posledica usporenog saobraćaja u centru Beograda, za tri popdnevna sata sagori po deset litara po jednom autobilu u pokretu, a sto hiljada polovnih automobila emituje deset puta više štetnih isparenja od smanjenog broja individualnih potrošača.Kako premijerka nije upoznata koji nivo bede postoji u Beogradu neka se prošeta po delovima grada u kojima se građani greju na klasičan nači i videće da iz dimnjaka kulja crni dim od spaljenih auto guma. Loži se uveliko otpadno ulje iz automobila u specijalno napravljenim pećima za tako sagorevanje.Lože se plastične boce auto gume i druga plastika na Crvenom krstu u Beogradu kod Večitog mladoženje, poznate kafane.Kada odem u taj kraj Beograda i upotrebim maramicu da bih očistio nos, maramica se crni i pod mnogo manjem stanju zagađenja od ovog sada.U neposrednoj okolini Beograda sagoreva ogromna deponijaotpada u Vinči odakle se dim blagim strujanjem vazduha kreće prema centru grada i pridodaje zatrovanu masu debeloj nepokretnoj magli.Kada bi zaustavili automobilski saobraćaj u Beogradu za 24 časa će klimatska situaciji biti sasvim drugačija, glavni zagađivač je 100.000 automobila sa razdrmanim karikama pred generalku, što je znano svakom automehaničaru.Neka se izjasni svaki stručnjak koliko zagađenje dobijao kada sagori jedan milon goriva od češa 70% ide u neiskorišćeni otpad pretvoren u gasovito stanje to je 5o.000.000 litara štetnih gasova, dragi Beograđani, smešano sa maglom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.