VUČIĆ: Zahvaljujući meni u Srbiji je ove godine prosečna plata 70.000 dinara!

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će od 1. Januara naredne godine prosečna plata u Srbiji iznosti 600 evra, a sve je to povezao sa projekcijama MMF-a.

„MMF je promenio svoje projekcije za Srbiju. Oni su govorili da ćemo imati privredni rast od 5 odsto, zatim je Evropska komisija rekla 5,3 odsto, a MMF je noćas promenio projekciju na 6 odsto, što je prognoza koju smo i mi najavili. Posle Litvanije smo najbolji u Evropi“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći punkt za vakcinaciju u kasarni „Dedinje“.

On je istakao, piše „Blic“, da te procene govore da Srbija odlično napreduje.

„Predviđaju nam i znatno veći rast u 2022. – sa 3,8 su povećali na 4,5 odsto i to će još pomerati. A kada u aprilu pomerate projekciju to znači da ta zemlja jako dobro radi i napreduje. Smanjili su i prognozu deficita i to zbog kapitalnih investicija“, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je juče samo na Moravskom koridoru radilo 1.025 radnika, i to samo na delo od Pojata ka Kruševcu.

„To nam donosi privredni rast, a taj rast nam donosi veće plate i penzije. Ne smem da najavljujem, ali svakako očekujem da ćemo imati i rast plata i penzija ako nastavimo u ovom smeru. Zato pozivam ljude da se vakcinišu, kako bismo mogli da se vratimo u normalan život i posao“, najavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, to znači da ćemo 1. januara imati prosečnu platu od 600 evra.

„MMF takođe kaže da Srbija ove godine, uprkos ogromnom ulaganju u investicione radove i vojsku, neće preći 60,3 odsto javnog duga, a onda će javni dug početi da pada. To su fantastične vesti za Srbiju!“, zaključio je Vučić.

Podsetio je da je ukupni BDP Srbije u proteklih nekoliko godina porastao za čak 50 odsto.

„Nikada nismo imali takav rast u istoriji“, istakao je.

Izvor: Blic

Podeli
Updated: мај 15, 2021 — 10:45 pm

8 Comments

Add a Comment
  1. Zahvaljujuci tebi Invilidima umanjujete tudju negu i pomoc od 2012 ona kaska za penzijama za duplo. da li to zato sto su oni nepokretni pa se silis nad nepokretnim jer znas da ti oni ne mogu nista ili sta je treca tvoja mrznja prema invalidima . to su ispoljavali samo Nacisti. nisi valjda ti jedan od njih. pa invalidi tako lose prolaze.

    1. Kome? Ima ljudi koje rade za 174din satnice ni minimalac nemaju .. kome si te 70hiljada od plate dao ljudima koje imas oko sebe kome ti zelis da das a ne svima.. rad na farmi i dalje se plati 40hil a trebalo bi 70 nista od toga samo prazne reci privatnici mogu kako zele pa cak i 20 hil da ti daju od plate na racun desi da to kontrolises!!!

  2. Koliko vidim po Beogradu na svakom gradilistu do 10 radnika a radovi u nedogled traju.

  3. Meni nisu pustene pare za vakcinu

  4. Meni nisu pustene pare za vakcinu valjda ima u kompjuterima podaci

  5. a troskovi zivota koliko su sada gospodine predsednice???koliko je poskupela hrana,voce,zejtin,gorivo???Zasto to ne kazete narodu???za koliko je poskupeo tehnicki pregled vozila???pa da vidimo jeli nam bolje ili nije…

    1. Dajte i ŽENAMA DOMAĆICAMA koje Peru peglu kuvaju i najvažnije gaje decu a nemaju ni plate ni penzije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *