Vučića u šaci drže Stefanović i Hrkalović

„Očekivali ste?“ Nismo, zapravo sve je već viđeno. Gomila manipulacija, ludila i pre svega – bezakonja, samovlašća i rušenja Ustavnog poretka. Pa da krenemo redom.

Zakon o osnovama uređenja službi bezbednosti Republike Srbije donet je 2007, a dopunjen 2012. Članom 3., stav 2., pomenutog Zakona osnovan je Savet za nacionalnu bezbednost, baš isti taj kojim je posle više odlaganja najzad predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Član 6. Zakona, precizno navodi ko su članovi Saveta za nacionalnu bezbednost, a to su: „predsednik Republike, predsednik Vlade, ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova, ministar pravde, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktori službi bezbednosti“.

Dakle, ministar odbrane, Nebojša Stefanović, kao i direktor BIA, Bratislav Gašić, zakonski su članovi Saveta za nacionalnu bezbednost i morali su biti prisutni sednici Saveta, po sili Zakona, oni, kao i ostali sa gornjeg spiska, a da li su bili prisutni i ko je sve bio prisutan – samo pretpostavljamo.

Tako je Aleksandar Vučić najzad ispunio barem jedno svoje obećanje – „šokirao je Srbiju, Evropu i ceo svet“, kada je ponovo, još jednom u nizu svojih medijskih nastupa, pokušao da izmanipuliše razlog za neprisustvovanje Stefanovića i Gašića potonjoj konferenciji za štampu.

„On je direktor Biroa, ne Saveta. Očekivali ste i Batu Gašića onda?“, usledio je nastavak Vučićevih medijskih manipulacija.

Već pomenuti Zakon o osnovama uređenja službi bezbednosti Republike Srbije, članom 12. uređuje sastav pomenutog Biroa, a čine ga: „direktori službi bezbednosti i sekretar Saveta, a po pozivu mogu da učestvuju predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, direktor policije i načelnici uprava policije, Republički javni tužilac (sic!), direktor Uprave carina, rukovodioci drugih državnih organa, organizacija i institucija“.

Dakle, ministar odbrane Nebojša Stefanović, po gore pomenutom Zakonu, nije direktor Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Postavlja se pitanje, da li je odlikaš Pravnog fakulteta u Beogradu uopšte ikada pohađao taj fakultet, ili je kao i svi iz njegovog okruženja, diplomu dobio na poklon, ili ne daj Bože kupio, jer ovakvo nepoznavanje zakona na snazi mogu da ispolje samo kvazi pravnici?

Ili je stvar otišla mnogo dalje, u pravcu zloupotrebe funkcije, uvođenja samovlašća i hibridne diktature uvezane sa diktatima domaćeg i stranog političkog kriminala i klasičnog podzemlja?

Nema nikakve sumnje, isplivalo je sa TV ekrana, „ćeraju se“, a otprilike znamo i čime, a izgleda znaju i DEA, CIA i FBI i ko zna još ko. Snažne su indicije da je Vučić u dubokoj krizi opstanka, jer je sada svima potpuno jasno da je njegov odlazak sa vlasti vezan i za moguću mnogostruku krivičnu odgovornost i gubitak slobode, a u takvom raspletu njegov odlazak bi bio i odlazak cele Vlade po istom osnovu.

Reklo bi se da Stefanović igra na dve opcije, ili da se dogovore, što s obzirom na Vođin ranjeni hiper ego možda nije moguće, ili da postane svedok saradnik nove vlasti, što se čini realnijim.

Kako god, Stefanović i Hrkalovićka ga izgleda drže u šaci, a Vođa diže dimnu zavesu dok se danima grozničavo cenkaju. Bez obzira na ishod ove borbe za opstanak, kod Stefanovića i njegovih po svemu sudeći moćnih američkih partnera nalazi se „životno osiguranje“, indikovanih na hiljade navodno kompromitujućih razgovora i dokumenata o mogućim prisluškivanim kriminalnim aktivnostima predsednika, članova njegove porodice i članova Vlade i njihovim vezama sa podzemljem.

Nemojmo zaboraviti da je svojevremeno i general Perišić američkoj „braći“ odneo neke tajne podatke, a ista sudbina je zadesila nekoliko diskova bivše DB koji su po izjavama svedoka insajdera završili u američkim rukama, navodno sa svim ključnim podacima o mreži saradnika, aktivnostima, vezama sa podzemljem i sličnim pikanterijama koje su bile vezane za period prve vladavine crveno-crne koalicije i JUL-a. Milošević je to platio glavom.

Izgleda da se istorija ponavlja u drugoj vladavini crveno-crne koalicije i JUL-a.

Posebno treba primetiti da ni drugi najvažniji Vučićev vojnik, Bratislav Gašić, takođe nije prisustvovao konferenciji za medije. Ne bih rekao da se radi o balansiranom pristupu predsednika Srbije i manevru za anesteziranje javnosti, nema Stefanovića, neće biti ni Gašića. Pre će biti da Vođa počinje i u njega da sumnja, jer setimo se – Hrkalovićka je upravo Gašićev „proveren“ kadar, koji navodno sve vreme radi o glavi predsedniku i njegovoj porodici. Imao bi i Gašić šta da kaže, zašto je i sa kojim ciljem i zadatkom odaslao Hrkalovićku i ako je to bio propust, da li snosi odgovornost za tako katastrofalan propust?

Ni drugi „proveren“ Gašićev kadar nije bio prisutan na konferenciji za medije. Ministarka pravde, Maja Popović, nije se pojavila da proba da nam objasni koje su to proceduralne zakonske prepreke dva puta odlagale sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i otkud svi tajni podaci iz istraga koje se vode završavaju na naslovnim stranama pro-režimskih medija. Ima li tu propusta Ministarstva pravde i već pomenutog Gašića?

„Rekao je da ako postoji dokaz da je Nedić, ali i ministar Stefanović, Vulin, ili on lično počinio krivično delo, svi biti gonjeni, ali da to ne moze biti zasnovano na „čapras-divanu“, već samo na istini i činjenicama“.

„Ovo što se desilo ne sme više nikada nikome da se desi u Srbiji“, poručio je Vulin.

Dokaza ima u izobilju i potpuno su javni i dostupni. Trenutno, ovo se ne dešava nigde u demokratskom svetu, da neko sa ovolikom količinom afera i protivzakonitih dela još uvek opstaje na vlasti, osim ako ne uzmemo u obzir dobro poznate istočne ekstreme.

Bilo kako bilo, ova vlast je krenula put propasti i izgleda će se urušiti iznutra, što je i logično, s obzirom na temelje na kojima počiva. Iza nje će ostati propast kakvu Srbija još nije doživela, mada ju je Milošević doveo veoma blizu sadašnjeg stanja. Njegovi naslednici i baštinici su se pokazali više nego dostojnim jahačima započete apokalipse.

Najveća odgovornost za sadašnje stanje je na bivšim političkim nosiocima Petooktobarskog prevrata, od Koštunice do Tadića i svim njihovim sadašnjim derivatima i nuspojavama, koji se nisu snašli u obnovi i izgradnji zemlje, već su preuzeli nasleđeni Miloševićev kriminalni milje i unapredili ga, da bi ovaj naš današnji doveo do kriminalne, Ustavne, finansijske i zdravstvene katastrofe.

U oslobođenoj Srbiji odgovaraćete pred narodnim sudom, u skladu sa činjenicama i dokazima, a toga izgleda ima napretek i na „sigurnom“. Zato je ustanovljena institucija „zaštićeni svedok-saradnik“.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: март 8, 2021 — 7:43 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ako ne budu glave na kolac? – onda to nije nikakva pravda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *