Vučićev indeks je falsifikat? Ima 105 od mogućih 100 poena

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić konstantno se hvali „uspesima“ na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi, na odseku za košarkaškog trenera. Diči se kako je položio četiri ispita u prvom semestru, tri sa najvišom ocenom i jedan sa devetkom (jer zbog obaveza nije prisustvovao vežbama). Ukoliko se, međutim, udubimo u poene sa kolokvijuma i datume polaganja ispita i predispitnih obaveza, možemo videti da nešto debelo tu ne štima.

Vučić je, naime, jedan od kolokvijuma iz anatomije položio 13. decembra, u nedelju, kada fakulteti uglavnom ne rade zbog vikenda.

To je ipak najmanje sporno imajući u vidu da oba kolokvijuma iz Pedagogije sporta navodno položio istog dana kada je učestvovao na konferenciji „Mali Šengen“, odnosno kada je imao celodnevnu posetu sremskom selu Golubinci i domaćinstvima koja proizvode duvan, da bi potom razgovarao sa rukovodstvom kompanije „Japan Tobacco International (JTI)“.

Da li je ostalo vremena za polaganje kolokvijuma, procenite sami…

Čak i ako prihvatimo to da je Vučić svemoćan i da mu poput Čak Norisa nije problem da polaže nedeljom, sa konferencije „Mali Šengen“ ili iz Golubinaca, u njegovom indeksu kojim se pohvalio i na zvaničnoj Instagram stranici, zatičemo još jednu nelogičnost.

Naime, kada se iz istog predmeta Pedagogija sporta saberu Vučićevi poeni sa predispitnih obaveza (kolokvijumi, seminar, aktivnost, ispit), možemo uočiti da je lider SNS-a nadmašio i svemogućeg slavnog holivudskog glumca. Od mogućih 100 poena sa predispitnih obaveza, Vučić je sakupio 105 (?!).

Da, to je isti predmet na kojima je kolokvijume polagao sa „Malog Šengena“ i iz Golubinaca, a još je dobio i maksimalan broj poena na aktivnosti, što je takođe sumnjivo, jer za maksimum iz tog segmenta potrebno je da student prisustvuje gotovo svakom predavanju i vežbama i da konstantno i svakodnevno bude agilan.

Vučića, međutim, svakodnevno viđamo na TV ekranima, ali retko kada na fakultetu, što znači da ne odlazi tamo svaki dan. Kako onda maksimum iz predispitne obaveze aktivnost?

Mnogo toga je nelogično u Vučićevom novom školovanju. No, bitno je da on ređa desetke i da je na veoma dobrom putu da uđe u trenersku konkurenciju i zaseni asove poput Željka Obradovića, Dude Ivkovića, Svetislava Pešića, Bože Maljkovića…

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јун 18, 2021 — 10:38 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Pa, valjda se zna – da u Srbiji lažna svedočanstva imaju istu (ili primarnu) validnost kao i „autentična“! U srbiji se – uopšte i nezna šta je „autentično“ a šta je falsifikat jer i „autentično“ je isto – falsifikat! SANU su lopovski zbir lopovskih – lažnih akademika – lopova i parazita!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *