Vučićev izaslanik bežao pred Srbima, spasio ga vladika!

Dr Marko Jakšić ekskluzivno za Srbin.info izveštava šta se na Badnje veče dešavalo na Kosovu i Metohiji.

Dva srpska dečaka sa Badnjakom u ruci su danas ranjena u Gotovuši kod Štrpca od strane Arnauta (33) koji je automobilom prolazio pored njih, što je veoma uznemirilo sav srpski narod na Kosmetu, u Srbiji u regionu i širom sveta.

„Ovo je još jedan zločin nad Srbima, nad srpskom decom na Kosovu i Metohiji i  to je poruka Albanaca u etnički čisto srpskom selu Gotovuša, koje se nalazi na ulazu u opštinu Štrpce“, kaže Jakšić.

Na Badnje veče u crkvi u Zubinom Potoku je služio vladika raško-prizrenski Teodosije, a srpski narod je došao na paljenje Badnjaka u ogromnom broju (nekoliko hiljada) i Vučićevom izaslaniku Petru Petkoviću jasno poručio šta misli o izdajničkoj politici Aleksandra Vučića.

„Na paljenju Badnjaka u Zubinom Potoku je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kao Vučićev izaslanik želeo da se obrati srpskom narodu u porti, koji je došao u ogromnom broju. Ali, Srbi to nisu dozvolili, izviždali su ga i rekli jasno šta misle o Vučićevoj politici. Vladika Teodosije je pokušavao da smiri narod, međutim nije uspeo“, priča Jakšić za Srbin.info.

Više o tome šta se dešavalo na Badnji dan na KiM i šta je još rekao dr Marko Jakšić pogledajte u video prilogu dole.

U potresnom video prilogu dole je mali srpski dečak iz Gotovuše  okružen lekarima koji mu na Badnji dan zbrinjavaju ljutu ranu od albanskog metka. Njegov jedini „greh“ je što je pravoslavni Srbin koji je u malenoj ruci nosio Badnjak uoči Božića.

https://fb.watch/hV5DXUAJ7M/

Podeli
Updated: јануар 7, 2023 — 12:55 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *