Vučićev kum jači od države: Oteo perionicu, i javno se ruga 

Srpske institucije i dalje ćute na maltretiranje koje mesecima trpi vlasnik auto-perionice u Zemunu Dejan Videnović od strane Petra Panića Pane, o kom je Videnović i javno govorio u svojim ispovestima za medije, a sada se u slučaj otete perionice, po svemu sudeći, uključio i njegov sin Uroš, inače poznat po bahatom ponašanju, koji je objavio prilično interesantan video-snimak zabeležen upravo ispred perionice u Zemunu.

Vlasnik auto-perionice u Zemunu Dejan Videnović ispričao ranije je za KRIK da ga kriminalac Petar Panić Pana reketira i mesecima mu onemogućava da uđe u svoj lokal. Panić je Videnoviću i fizički blokirao ulaz u njegov lokal, parkirajući svoja vozila na sam ulaz u perionicu. Nakon što se Videnović otvorio javnosti i ispričao svoj problem, Panić je uklonio automobile, ali je, kako je naveo za KRIK, nastavio da mu preti i traži mu novac.

Javni vapaj Videnovića za pomoć moralo je, makar u teoriji, da motiviše tužilaštvo da se uključi u ceo slučaj i naloži policiji da detaljnije ispita ovaj slučaj. Međutim, bilo kakav odgovor ili potez je, prema saznanjima našeg portala, izostao. U međuvremenu, bahatost porodice Panić poprima novi nivo, tako da se u slučaj otete perionice uključuje i Panićev sin Uroš.

Uroš Panić je na svom Instagram storiju objavio najblaže rečeno zabrinjavajuć snimak, na kom se najpre vidi fotografija računa za registraciju. Panić je uz fotografiju računa, koji pokazuje iznos od 300.000 dinara za plaćenu uslugu registracije, objavio i komentar: ‘Jel video neko skuplju registraciju nekad?“.

Potom se na drugom video snimku vidi Videnovićeva perionica, i nepoznati mladić koji, po svemu sudeći, obija ulazna vrata.

„Lepa reč i gvozdena vrata otvara“, stoji u sledećoj objavi na kojoj se vidi muškarac kako obija Videnovićevu perionicu. Ubrzo nakon ove objave, Uroš Panić je promenio privatnost svog profila, pa su sada samo njegovi pratioci u mogućnosti da vide njegovu objavu.

Bahatost na „traci“

Inače, mlađani Panić poznat je po bahatom ponašanju, koju demonstrira na ulicama Beograda. Na velikom broju video snimaka koje nesebično objavljuje, vidi se kako vozi skupocene automobil velikom brzinom, znatno preko ograničenja, ignoriše policij, a neretko i snima službenike MUP dok ga legitimišu i ismeva ih. Sudeći po tome koliko ovo ponašanje dugo traje, te da je javnost sa njim upoznata preko mnoštva snimaka na internetu, stiče se utisak da niko ne želi ili nema dovoljno hrabrosti da u sklopu svojih ovlašćenja stane ovakvom ponašanju na kraj.

Na jednom od video snimaka koje je objavio na TikToku vidi se mladi Panić kako sa policijskom palicom po gradu zaustavlja automobile i autobuse. I to je samo jedan u nizu video snimaka kojim pokazuje svoju nedodirljivost…

Na jednom od njih vidi se i kako mlađi Panić i njegov prijatelj prolaze kolima pored policije i kažu „ko ih j*be, što nisu učili školu“.

Podsećanja radi, Dejan Videnović od novembra nije mogao da uđe u svoju auto-perionicu u Zemunu niti da radi pošto mu je Panić na ulaz parkirao automobile, jer, kako kaže, nije pristao na njegove ucene – da mu kola pere besplatno ili ispod cene.

Osim što je zagradio ulaz u perionicu, Panić je počeo da preti i iznuđuje novac, a njegovi radnici su, kako tvrdi vlasnik perionice, napali njegovog saradnika Vladimira Aćića koji mu izdaje lokal.

Sutradan su Videnović i Aćić otišli u policiju i prijavili šta se dogodilo, ali su tamo dobili odgovor da nema osnova za pokretanje postupka po službenoj dužnosti i rekli Videnoviću da će protiv Panića morati da podnese privatnu tužbu.

Protiv Panića su godinama podnošene krivične prijave za prebijanje, iznude, nedozvoljeno nošenje oružja, ali se čini da je on nedodirljiv jer mnogi od postupaka nisu stigli do suda, neki su zastareli, a u nekoliko slučajeva kažnjen je sa svega nekoliko meseci robije.

Svoj položaj Panić duguje jakim političkim vezama, posebno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali i sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, predsednikom Izvršnog odbora SNS-a Darkom Glišićem i Goranom Vesićem. Pojedini mediji ističu i da je Panić zapravo kum Vučiću.

Takođe, KRIK je ranije otkrio da je i zloglasni ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u vreme dok je radio kao lekar, izdavao Paniću nalaze sa netačnim podacima koji su mu pomogli da odlaže suđenja.

Podeli
Updated: април 27, 2022 — 8:41 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *