Vučićev potrčko iz 90ih drži gazdu u šaci snimljenim razgovorima sa kriminalcima

Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, imao je „čast“da u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala prvi bude saslušan posle, kako su režimski mediji pisali, navoda Aleksandra Kajkamovića da ga je upravo on povezao sa kriminalnom grupom Veljka Brelivuka. Danas je saslušana Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, dakle ipak nije pobegla u Izrael, kako su to javljali režimski mediji. Bila je sve vreme na slobodi, a još je danas saslušana u pratnji dva advokata!

A za očekivati je da uskoro u Makišu, svoj odnos sa Kajmakovićem detaljno objasne Nebojša Stefanović, nekada prvi čovek MUP-a, a sad ministar vojske, njegov kum Aleksandar Papić, ali i Darko Elez i Milan Ostojić, koji su odslužili višegodišnje zatvorske kazne.

Pet dana nakon što je poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, na saslušanju u predistražnom postupku pranja para kriminalne grupe Belivuka i Marka Miljkovića, ispričao ko ga je i kako povezao sa Veljom Nevoljom, prvi čovek FSS-a „krčkao“ se čekajući da bude pozvan na saslušanje.

U malo neuobičajeno vreme, u nedelju prepodne, pozvan je da u svojstvu građanina da izjavu inspektorima SBPOK-a, a provladini mediji su naveli da je odbio poligrafsko testiranje, kao i da odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremi ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kokeza je uspeo da „pregura“ to prvo saslušanje i da ne promeni status iz građanina u osumnjičenog. Da li će te sreće biti i ostali koje je Aca Bosanac pomenuo u svom iskazu za sada nije poznato, kao ni kada će biti saslušani. Više nije pitanje da li će ostali o kojima je Kajmaković pričao biti saslušani, već samo kada.

A Kajmaković je, kako su pisali režimski mediji, pomenuo Stefanovića, njegovom kuma, bivšu državnu sekretarku. I dok Stefanović i Papić za sada nisu davali izjave u nekim preistražnim postupcima, Hrkalović je nedavno saslušavana u slučaju „prisluškivanje predsednika Srbije“. I ona je, kao i Kokeza u nedelju, odbila poligrafsko ispitivanje.

Za razliku od Kokeze, Stefanovića, Papića i Hrkalovićeve, koji su za sada, zvanično, bez dosijea, Darko Elez i Milan Ostojić, zvani Sandokan, imaju kriminalnu prošlost i osuđivani su zbog trgovine drogom, odnosno podstrekavanja na ubistvo. Elez, koji čeka odluku srpske ministrake pravosuđa o izručenju BiH, navodno je dolazio u lokal i prvo pretio Kajmakoviću, ali se posle njegove žalbe Hrkalovićevoj, čak izvinio.

Ostojić, rođak Kajmakovićeve supruge, u celoj priči imao je samo savetodavnu ulogu, jer je „procenio da radi mira valja dati Velji Nevolji jedan lokal za obezbeđenje“.

Brojni Vučićevi saradnici iz devedesetih godina svedoče kako je Vučić maltretirao Stefanovića kao svog ličnog potrčka, šaljuci ga po cigarete za osobe koje su Vučićevi gosti. Izgleda se odnos snaga znatno promenio za dvadeset godina. Pa sada potrčko, ucenjuje Predsednika države kompromitujućim snimcima koje je pribavio tokom mandata ministra policije.

Podeli
Updated: март 1, 2021 — 9:06 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. A zasto eleza isporucuju Bosni kad je vecinu nedela radio u Srbiji. da li zato da i on ne progovori jer verovatno mnogo zna.

  2. Klupko se odmotava dok se ne zamrsi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *