Vučićev sin ponovo u društvu uhapšenih kriminalaca

Policija je uhapsila Damjana Šobića, člana navijačke grupe „Alkatraz“, u čijem stanu u Beogradu je pronađeno oružje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Šobić je ranije osuđivan, a bio je blizak i članovima kriminalno-navijačke grupe „Janjičari“.

Pretresom Šobićevog stana u beogradskoj opštini Palilula policija je pronašla pištolj i 13 metaka za čije držanje nije imao dozvolu, pa mu se na teret stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja, javlja KRIK.

On će biti saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Šobić je bio član Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“, a kod njega su u stanu pronađene i majice sa natpisom ove grupe, vidi se na fotografijama koje je policija poslala medijima uz saopštenje o hapšenju.

On je 2017. osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nelegalnog posedovanja pištolja, a protiv njega su se vodili postupci i za druga krivična dela, kako je ranije pisao Insajder.

Šobić je bio blizak i Partizanovoj kriminalno-navijačkoj grupi „Janjičari“. Na jednoj fotografiji sa utakmice vidi se Šobić na tribini sa članovima ove grupe i njihovim tadašnjim vođom Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi koji je ubijen 2016. godine.

Kako je pisao Insajder 2017. Šobić je dao umrlicu poznatom kriminalcu iz Kruševca Dejanu Streljiću zvanom Deja Bosanac koji je likvidiran iste godine u Kosovskoj Mitrovici. Osim njega na umrlici su bili potpisani i drugi navijači „Alkatraza“ Milan Krasić, inače osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo člana suparničke navijačke grupe Ivana Perovića, i Ljubomir Marković Kića. Marković je ubijen u Beogradu početkom novembra 2019. godine, a ubistvo još nije rasvetljeno.

Šobić se fotografisao i sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Aleksandra Vučića, kako je objavio na Tviteru Mlađan Đorđević iz pokreta „Oslobođenje”. Nije poznato kada i gde je ova fotografija nastala.

Danilo Vučić ranije je već fotografisan u društvu kriminalaca i članova grupe „Janjičari“. Na svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine u Rusiji uslikan je sa nekoliko članova „Janjičara“, među kojima su bili Boris Karapandžić, nedavno uhapšen kao član kriminalne grupe Veljka Belivuka, i Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, koga je srpska policija označila kao člana kavačkog klana.

Danilo Vučić je sa njim viđan nekoliko puta, a predsednik javnosti nikada nije objasnio njihov odnos.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: фебруар 26, 2021 — 6:49 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Uvezeni Krimosi iz Bosne i Hrvtske , ne cudi odakle tako monsruozna ubistva kad im se zna poreklo .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *