Vučićev sin radio u agenciji za prodaju fudbalera Partizana (VIDEO)

Gostujući u emisiji „Kontekst“ na TV Al Džazira, Vladimir Vuletić, ponovo se javno zapitao zašto u istrazi oko Veljka Belivuka još nije ispitan Novak Nedić, nekadašnji blizak saradnik Aleksandra Vučića i generalni sekretar Vlade? On je rekao da je Nedić stajao ispred grupe „Janjičari“ koju je predvodio Aleksandar Stanković, poznat i kao Sale Mutavi, a veliku ulogu imao je Aleksandar Vidojević, Aca Rošavi, i nazvao je kriminalnom organizacijom.

Vuletić je izneo saznanja da je ovu grupu Nedić koristio za pokušaje da preuzme FK Partizan. Na pitanje novinarke Ivane Momčilović Odobašić zašto je nekadašnjem sekretaru Vlade bilo važno da preuzme FK Partizan, Vuletić je rekao da je to pre svega zbog novca i omladinske škole Partizana.

– FK Partizan ima ogromno bogatstvo u omladinskoj školi i talentima koji uspevaju da dođu do prvog tima i budu prodati za ozbiljan novac. Nemojte zaboraviti da su tri mlada igrača Partizana nedavno prodata za 30 miliona evra – kazao je Vuletić.

Vuletić je otkrio da je Novak Nedić bio blizak firmi za prodaju igrača „International office sport“, a u njoj su radili i pripadnici porodice predsednika. Na direktno pitanje novinarke ko je radio iz porodice predsednika, Vuletić je rekao da je Vučićev sin radio u agenciji koja se bavila prodajom fudbalskih talenata. Taj deo možete pogledati u video snimku od 14. minuta.

– U toj agenciji su radili pripadnici bližeg okruženja predsednika. Njegov sin, Danilo Vučić, bio je u prilici da radi u ovoj agenciji neko vreme. Mi imamo tu situaciju, bitno je da se napomene da je 2015. čitava generacija 2000. godište bila potpisana od strane te agencije – dodao je bivši potpredsednik Partizana.

Podsetimo, ranije se spekulisalo u javnosti da neki fudbaleri moraju da igraju u reprezentaciji zato što „imaju moćne menadžere“.

Vuletić je izneo još niz optužbi na račun Novaka Nedića, između ostalog da je vršio pritisak na rukovodstvo Partizana da se izgubi utakmica protiv Borca kako bi Čačani ostali u Superligi.

U emisiji je učestvovao još advokat Ivan Ninić, koji je, takođe, iskazao čuđenje načinom na koji se vodi istraga i zašto nisu još saslušani akteri poput Nedića, Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović.

Podeli
Updated: март 19, 2021 — 12:35 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *