VUČIĆEV SNS u Pančevu daje ulicu NACISTI zbog Nemačke investicije

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo najoštrije je osudio inicijativu čelnika grada Pančeva da jedna ulica u Pančevu dobije ime po istaknutom članu Nacional-socijalističke Nemačke radničke partije (NSDAP) Maksu Broseu.

Skupština Grada Pančeva odlučiila je da se deo ulice u Severnoj privrednoj zoni nazove po Maksu Broseu.  Na ovaj potez reagovao je gradski odbor Demokratske stranke Pančevo.

– Nama je apsolutno jasan motiv čelnika našeg grada da se dodvore novom investitoru kojem je već dato 23 hektara zemljišta u trajno vlasništvo, ali je skandalozno da Pančevo dobije ulicu po jednom nacisti. Zbog politike koju je od 1933. godine i formalno podržavao Maks Brose na hiljade ljudi je u našem gradu izgubilo svoje živote.

Na samo 2-3km od sporne ulice nalazi se Spomen-kompleks „Stratište“ koji svedoči o 12.000 izgubljenih života Srba, Jevreja i Roma upravo zbog politike koju je Brose podržavao – navodi se u saopštenju.

– Demokratska stranka se oštro protivi ovoj inicijativi i pita inicijatore koja je njihova ideologija i politika? Da li ovim potezom otvoreno podržavaju politiku koju je podržavao i sam Brose ili je u pitanju nešto drugo?

– Pozivajući se na zdrav razum, Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo zahteva od čelnika grada Pančeva da se ova inicijativa hitno obustavi, ako ni zbog čega drugog, onda barem iz poštovanja prema svim žrtvama nacizma.

Podeli
Updated: април 3, 2021 — 1:06 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Objaviti imena svih odbornika koji su glasali za ovu odluku ,proveriti njihovo poreklo i vedecete sta se u stvari krije iza tih imena odnosno da su to sve potomci Nacista koji su se izvukli ili promenili imena ili doseljeni iz hrvatske i Bosne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *