Vučićeva ministarka: Srbija pomaže Ukrajini

Nakon što je demantovala predsednika Aleksandra Vučića rečima da niko ne traži od Srbije da prizna Kosovo, novopečena ministarka Tanja Miščević je najavila da će Srbija pomoći Ukrajni i napomenula da smo već donirali značajna sredstva za pomoć ovoj zemlji koju je napala Rusija.

– Srbija je vrlo ozbiljan partner Evropske unije i pokazuje značajne vrednosti kada je reč o ratu u Ukrajini i kada je reč o usklađivanju u zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici sa EU.

Izjavila je Miščević i dodala da je Srbija osudila agresiju Rusije i da podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

– Mi i ekonomski podržavamo Ukrajnu, upravo ovih dana pokušavamo da obezbedimo pomoć za obnovu elektroenergetskog sistema Ukrajine – naglasila je Miščević.

Ostaje da se vidi kako će reagovati Rusija, posebno ako znamo da je ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko pre samo nekoliko dana napustio skup Socijalističke partije Srbije jer mu se nije dopao govor bivšeg premijere Grčke Aleksisa Ciprasa.

Na društvenim mrežama građani već zbijaju šale sa poslednjom izjavom ministarke i pišu da je najbolje da im pošaljemo u paketu Zoranu Mihajlović i Milorada Grčića koji su uspešno i bez rata uništili energetski sistem Srbije.

Podeli
Updated: децембар 25, 2022 — 12:02 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Koliko godina se razmečeš i razbacuješ srpske pare ? Zaradićeš ti to u Zabeli po ćeš ti to lepo da vratiš Narodu !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *