Vučićeva rokada: Vulina čeka mesto direktora BIA

Odlazeći ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gotovo izvesno će postati novi direktor Bezbednosno-informativne agencije.

Kako su naveli izvori našeg portala, nakon odluke da Gašić postane ministar unutrašnjih poslova, očekuje se da Aleksandar Vulin preuzme poziciju prvog čoveka BIA.

Njegovo ime, kad je saoštavao sastav kabineta nove Vlade Srbije, nije pročitao predsednik SNS Aleksandar Vučić, ali mu se nije ni zahvaljivao na „dosadašnjoj saradnji“ što, kako navode naši sagovornici, ukazuje da ga očekuje nova funkcija.

Aleksandar Vulin je na mestu ministra policije bio od 2020. godine, a prethodno je bio na čelu Ministarstva odbrane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić umesto mandatarke Ane Brnabić, pročitao je danas imena novih ministara. Ovo je novi tim ministara koji će sesti za sto u Nemanjinoj 11.

Predsednica vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti ministar spoljnih poslova, potpredsednik Vlade i ministar odbrane biće Miloš Vučević. Potpredsednik Vlade i ministar finansija će biti Siniša Mali.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irene Vujović, ministar građevinarstva i infrastrukture, Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Dubravka Negre, ministar pravde Maja Popović, ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar za unutrašnje poslove Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Tanja Miščević, ministar prosvete Branko Ružić, minsitar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar za brigu o porodicu i demografiju Darija Kisić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić“, rekao je Vučić.

Istovremeno, predsednik Srbije je i dao rok ovoj Vladi do sledeće zime.

„U ovim uslovima smo se trudili da napravimo vladu koja će da prezimi ovu zimu i možda sledeću zimu i to je to. I onda će doći do temeljnihjih promena, od čel avlade pa nadalje. Kao što posle toga dolazi do promena i na mestu predsednika republike i sve ostalo, a ono što je za nas važno to je da pokazujemo da imamo dobre ljude, da se borimo za ljude i da vodimo Srbiju na najbolji način“, rekao je Vučić.

Podeli
Updated: октобар 23, 2022 — 12:49 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *