VUČIĆEVE IZBORNE PREVARE: Metro u planu tek za 2027. godinu

Zamenik šefa odborničke grupe „SZS“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je naprednjačka vlast u Beogradu zvanično potvrdila da je u izbornoj kampanji grubo varala Beograđane.

Kako se navodi u saopštenju, vlast je to učinila obećanjem da će prva linija metroa biti gotova 2022. godine, a nedavno je obelodanila da je prva linija metroa planirana tek za 2027. godinu.

„U najnovijoj verziji zvaničnog dokumenta ’Regionalni prostorni plan administrativnog područja grada Beograda’ stoji da je rok za izgradnju prve linije metroa pomeren za 2027. godinu“, rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je u razgovoru sa građanima beogradske opštine Zemun podsetio da je prva linija metroa trebalo da krene od Zemuna, dok naprednjačka vlast nije, protivno mišljenju struke, odlučila da metro krene od livade u Makiškom polju.

Loading...

Jovanović je u ime odborničke grupe „Savez za Srbiju“ pitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto je krajem januara na televiziji Hepi slagao Beograđane da će dobiti prvu liniju metroa do početka 2022. godine.

„Javno pitamo i aktuelnog ministra finansija, a tadašnjeg gradonačelnika Sinišu Malog, zašto je u februaru ove godine na istoj toj srećnoj televiziji izjavio da će se Beograđani voziti metroom 2022. godine“, upitao je Jovanović.

On je naveo da su izbori svojevrstan ugovor političkih predstavnika sa narodom, i dodao da je aktuelna gradska vlast taj ugovor grubo prekršila, čime je izgubila svaki kredibilitet i legitimitet.

„Vlast koja svesno obmanjuje svoj narod ne zaslužuje da ga više predstavlja. Odgovorno tvrdimo da za ovu vlast gradnja metroa nikada nije bila prioritet, kao što nije prioritet nijedan drugi sistem koja bi bio u interesu široke populacije, poput grejanja, kanalizacije, škola, obdaništa“, rekao je Jovanović.

Kako se navodi u saopštenju, on je naveo da će naprednjačka vlast raditi samo stvari koje su u interesu malog imućnog sloja ljudi bliskih njoj.

„Oni ubuduće mogu predstavljati samo ’Beograd na vodi’, nikako naš Beograd“, rekao je Jovanović.

Podeli
Updated: 9 априла, 2019 — 8:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.