Vučićevi mediji nazvali Cecu Bojković LAŽOVOM

Ukoliko se usudite da kritikujete ono što režim Aleksandra Vučića radi, njegova propagandna mašinerija neće imati milosti prema vama. Prorežimski mediji postaviće na stub srama svakog ko se ne povnuje aktuelnoj vlasti, jer imati svoj stav i kičmu za njih je najveća jeres. Najnoviji primer bahatosti i bezobrazluka Vučićevih medija jeste napad na proslavljenu glumicu Svetlanu Cecu Bojković koja je stala u odbranu bare Reva na opštini Palilula na kojoj je napravljena divlja deponija građevinskog otpada.

Bojković se u režimskim medijima karakteriše kao heroina lažnih ekoloških pokreta, a zamera joj se to, kako kažu, jer se bori za čist vazduh, a puši dve pakle cigareta dnevno. Ovaj primitivni pseudoargument dokaz je na šta su sve spremni Vučićevi propagandni saradnici. Sloboda mišljenja u ovoj zemlji prema njihovim shvatanjima ne treba da postoji. Oni koji su kritičare vlasti devedesetih nazivali izdajnicima, strani plaćenicima i drugim raznim gnusnim epitetima, danas isto to rade, pod velom „nezavisnih medija“.

Isti ti mediji bi sutra Cecu Bojković nazvali heroinom države, caricom, legendom glume, samo kada bi pristala da bude deo cirkusa Srpske napredne stranke. Tako su pojedine njene kolege podobro profitirale nakon podrške Vučiću, i snimanja predizbornih spotova SNS.

Ovakav način ne priliči čak ni ovom tabloidu, koji na najjadniji način pokušava da diskredituje gospođu Bojković. Kao da će Vučić večno vladati, te da neće ostati materijalnih dokaza da su učestvovali u najbrutalnijim napadima na svakog ko nije deo vlasti ili bar ko prividno ne podržava predsednika SNS. Sve ovo predstavlja veliki poraz ne samo etike i morala, već poraz ljudskosti i novinarske profesije kao takve.

– Kad god izgleda da šljam ne može gore, demantuju nas – napisala je Lukić na Tviteru.

Sve će jednom doći na svoje, pa će mnogi pokušati da opravdaju svoje postupke time da nisu imali izbora ili da su samo radili svoj posao, prljav obraz teško se čisti.

Podsetimo, Ceca Bojković je telom branila baru Revu, tako što se isprečila ispred kamiona, ne dozvoljavajući mu da istrese šut. Bara Reva, nekada oaza prirode, postala je oaza otpada. Divlja deponija na levoj obali Dunava pretila je da preraste u ekološku katastrofu, zbog čega su meštani koji žive u blizini bare Reva krenuli u protestne šetnje kako bi odbranili prirodu, komšiluk i svoje zdravlje. Čim je u javnosti odjektnula priča o podvigu gospođe Bojković, ona je odmah označena kao protivnik režima, te su je na vrlo primitivan način napali.

Da je njen podvig imao efekta, u prilog tome govori činjenica da je Gradskoj čistoći naloženo da ne dovode otpad na to područje. Ova pobeda izgleda da je mnogo iznervirala one na vlasti, pa su se poslužili svojim najubitačnijim argumentom – razvlačenjem po tabloidima i blaćenjem.

Podeli
Updated: јун 5, 2021 — 11:07 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Kada se mafija uvuče u prosvetu i kulturu onda nije teško (ili veoma joj lako) osvojiti vlast! A Mafija se uvukla u SANU (prosvetu i kulturu Srba) izvesnim „najvećim živim“ lopovom „pesnikom“ Matijom Bećković-em! pulenom i favoritom izvesnog SKJ partiskog mafijaša Jove Kapičić-a šefa UDBA-e! Tako je „najveći živi“ govnarski „pesnik“ počeo svoj zadatak rovarenja protiv svega što ima ljudskog smisla u Srbiji!

  2. Vlast tj. Bosanski kadar je preuzeo sve ingerencije drzave i sada radi sta joj je volja.
    Zar narod Srbije ne shvata da je odavno proslo 12 sati,zar ne vidite da ih je skupstina puna , ministarstva, analiticara,sve go bosanac ili iz hrvatske, navalili na zemlju koja ih hrani, zele njeno unistenje.
    Mi Srbi smo taoci Izbeglica iz hrvatske i bosne, ako ne verujete pogledajte ko je poreklom iz kojih krajeva , za sve pa i za narodne poslanike, kako neko moze da bude narodni poslank a ne zna mu se poreklo nije iz Srbije , njegovi se nisu borili za Srbiju vec za austrougarsku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *