VUČIĆEVO OBEĆANJE: Grčić i dalje na čelu EPSa, ubrzano zapošljava kadrove SNSa

Navodno odlazeći direktor EPS-a Milorad Grčić je prema saznanjima N1, u poslednjim danima prošle godine, tačnije 30. decembra, pokušao je da iz preduzeća privredno društvo Pro Tent d. o. o. zaposli oko 100 radnika u pogon Tent B, ogranak termoelektrane “Nikola Tesla”, od kojih je i zaposlena polovina radnika.

Zaposleni su kadrovi sa “liste SNS”, odnosno oni bliski vladajućoj stranci, dok je druga polovina za sada ostala bez takvog angažmana, navode naši izvori.

Milorad Grčić i dalje je formalno na mestu v.d. direktora EPS-a iako je sve operativne poslove u ovom trenutku preuzeo aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije Miroslav Tomašević, saznaje N1 iz nekoliko izvora u tom javnom preduzeću. Tomašević se i u medijima pominje kao sledeći direktor EPS-a.

N1 saznaje da se, i pored svih obećanja i uveravanja nadležnih, da će rad u blokovima B1 i B2 u TENT-u biti normalizovan, to nije desilo i gotovo deset dana kasnije.

Blok B1 u kom je 26. decembra izbio požar na gorioniku mazutnog sistema, i dalje nije u pogonu iako je i iz EPS-a, i iz Ministarstva energetike uveravano da će kvar biti otklonjen za dva dana.

Blok B2 u kome se 27. decembra desila havarija izazvana oštećenjem mlinskog kola, i dalje radi kapacitetom ispod tehničkog minimuma, iako su i tada odgovorni obećavali da će blok proraditi sledećeg dana.

O kakvom se profilu ličnosti radi, možete pročitati u članku ispod.

Izvor: N1

Podeli
Updated: јануар 5, 2022 — 5:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *