Vučiću, zašto ljudi iz Srpske liste raspoređuju ROSU? (VIDEO)

Lider pokreta Ljubav, Vera, Nada Nemanja Šarović podelio je na Tviteru snimke na kojima se vidi kako potpredsednik Srpske liste Igor Simić raspoređuje specijalce ROSU na administrativnom prelazu Jarinje, što isto radi i gradonačelnik Zubinog potoka Srđan Vulović, te je postavio pitanje Aleksandru Vučiću „dokle misli da laže srpski narod“.

https://twitter.com/NemanjaSarovic/status/1440800093230100487

– Gospodine vrhovni komandante Aleksandre Vučiću, objasnite narodu zašto potpredsednik Srpske liste Igor Simić razvodi albanske specijalce, ROSU, po Jarinju? – glasila je prva objava Nemanje Šarovića povodom raspoređivanja jedinice ROSU na administrativnom prelazu.

A zatim, usledio je još jedan video snimak i još jedno pitanje postavljeno Vučiću.

– Gospodine predsedniče, zašto „gradonačelnik“ Zubinog Potoka Srđan Vulović razvodi i raspoređuje albanske specijalce po Brnjaku? Šta ste dogovorili sa vašim koalicionim partnerom Kurtijem i dokle mislite da lažete srpski narod? – pitao je Šarović.

Da podsetimo, specijalna kosovska jedinica ROSU na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak pojavila se u ponedeljak ujutru, kada je skidala tablice sa vozila sa oznakama „KS“, kao i onim vozilima koja dolaze iz centralne Srbije, te je umesto njih stavljala tablice sa probnim registarskim oznakama „RKS“.

Do takvih postupaka jedinice ROSU došlo je nakon što je isteklo pet godina od sporazuma sa tablicama, a koji je potpisan 14. septembra 2016. godine, po kom su automobili sa registarskim oznakama „KS“ nesmetano mogla da prelaze administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Kako taj rok nije produžen, o čemu je Direktno.rs već pisao, došlo je do skidanja tablica Srbima. A da će do toga na kraju i doći, znalo se još u februaru ove godine…

Podeli
Updated: септембар 23, 2021 — 6:49 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *