Vujošević: Vučić je kontrolisao Velju Nevolju, preko njih su ušli u Partizan

Nekadašnji trener Partizana i kandidat na listi koalicije „Ajmo ljudi“ Duško Vujošević gostovao je u emisiji „Utisak nedelje“ gde se osvrnuo na vezu Aleksandra Vučića i klana Veljka Belivuka.

„Prvo, Aleksandar Vučić kaže da je on učestvovao u organizaciji, on bi usred bela dana rušio Savamalu. Kako možeš mimo zakona nešto da rušiš, a ono što je na vrhu Kopaonika da se žališ što drugima smeta. Petar veliki je napravio Petrograd na krvi kmetova, a Beograd na vodi i ova njihova vlast je napravljena na Savamali“, rekao je Vujošević.

„Ova priča oko Velje Nevolje – dokle ćete više da ta suđenja budu zatvorena i da svima advokat bude Vladimir Đukanović i kontroliše šta se govori. Što nije otvoreno suđenje Velji Nevolji i svima drugima i što se ne održavaju i dovršavaju. Da li mi svoju decu treba da obučavamo i osposobljavamo da nas brane od tih batinaša koji brane ovu vlast. Da li treba da nosim pištolj, da kad se neko zaleti na mene znam da imam pištolj ko u Americi što se brane. Stvarno misle na silu da se ide, pa posle toga da se time trguje.“

Vujošević je podsetio i na svoj razgovor sa Vučićem.

„Kao neko ko radi sa navijačima, ko je deo te strukture, bila je ta emisija „Insajder“, zbog koje je tad zavladala histerija u vezi navijača gde je ta reč imala negativni predznak. A sport ne može bez navijača i ja sam tada rekao da treba jasno razgraničiti ko su kriminalci među njima. Tada me je Vučić zvao, bio je u Srpskoj radikalnoj stranci i rekao da mi se zahvaljuje što sam zaštitio navijače i da ću videti kako ću imati zaštitu od Srpske radikalne stranke“.

Vujošević je objasnio i vezu sa klanom Belivuk.

„Mislim da je Vučić dovoljno pametan da nije imao direktne veze sa navijačima. Pre je bio u pitanju kontakt preko Novaka Nedića. Ovo su sve moje pretpostavke. Ali su bili pod kontrolom SNS-a. Vučko koji je u Žandermiji, Sale Mutavi i Velja Nevolja su bili pod kontrolom Napredne stranke za određene sinukre. Ulazeći u Partizan su ušli u navijače pa posle u fudbalski klub, košarkaški klub. Pošto ne postoji sistem finansiranja vrhunskog sporta, oni koji vode klubove su primali deo vlasti kako bi došli do novca“, zaključio je Vujošević.

Podeli
Updated: март 14, 2022 — 8:19 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *