Vujošević: Vučić je prvo išao u kancelarije navijača, pa tek onda u upravu

Sukobi unutar SNS-a, između Stefanovića i Vučića, proizveli su i podele kod navijača, jer su jedni Stefanovićeva „vojska“, ali ne smeju do kraja da se suprotstave Vučiću – izjavio je u intervjuu za NIN u julu 2020. košarkaški trener Duško Vujošević, uz naglasak da je Vučić, u periodu kada je bio prvi potpredsednik Vlade Srbije, prilikom posete Partizanu otišao u kancelariju navijača, a ne u sedište Sportskog društva ili prostorije fudbalskog ili košarkaškog kluba.

Danas te reči trofejnog stručnjaka nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihove kriminalne grupe imaju naročitu težinu.

– Vlast je kupila vođe i kontroliše neke grupe navijača i Zvezde i Partizana, prema kojima se odnosi i koristi ih kao svoje falange – izjavio je letos Vujošević

Govoreći o vezama Aleksandra Vučića sa navijačima, Vujošević je tada kazao da je predsednik Srbije sa njima sarađivao još u vremenu dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

– Prepoznao je njihovu snagu u novim vremenima i njihov značaj i na perfidan način to usavršio do kraja, postavio svoje vođe i od navijača napravio svoje falange – rekao je Vujošević za NIN.

Duško Vujošević, bivši trener Partizana Vučić je od navijačkih grupa napravio svoje falange Vlast je kupila vođe i…

Posted by NIN on Среда, 22. јул 2020.

– Ne znam da li su i oni bili pod fantomkama u noći kada je rušena Savamala, ali sasvim je moguće da su tamo bili i neki od njih. Moguće je da su neki od njih (tokom nedavnih demonstracija) bili u grupi koja je gađala policiju. Stali bi kod fontane, a policija ne ide na njih, nego bije studente – primetio je bivši trener Partizana.

Do problema u Parizanu, čiji je Vujošević bio predsednik i trener košarkaša, navodi on, došlo je nakon ubistva Brisa Tatona 2009. godine kada su se „12 momaka“, koji su „koliko-toliko“ kontrolisali južnu tribinu, „razbežali“ posle ubistva da ne bi bili uhapšeni.

Zbog toga, dodaje Vujošević, nastao je prazan prostor u koji se ubacila navijačka grupa „Janjičari“, a  zamenik komandanta Žandarmerije Nenad Vučkovič Vučko preuzeo je kontrolu nad južnom tribinom.

– On (Vučković) je Novaku Nediću, koji je za generalnog sekretara Vlade Srbije postavljen 2014, kad je Vučić postao premijer, napravio konekciju sa navijačkom grupom Janjičari, čiji su pripadnici iskoristili „interregnum“ i osvojili jug – dodao je Vujošević.

Trofejni košarkaški trener je pričao da je pripadnicima te grupe tako obećano odlaganje zatvora, omogućeno im je da obavljaju sumnjive poslove, obećana im je zaštita, a za protivuslugu na stadionima su obezbeđivali navijanja bez uvredljivih reči „Vučiću, pederu“.

Naglasio je da zbog toga što u Srbiji nikada nije izgrađen sistem finansiranja vrhunskog sporta, uvek je morala da postoji veza sa ljudima na vlasti da bi sportska društva opstala.

– Zato finansiranje zavisi od konekcija sa vlašću i od ćefa ljudi koji su na vlasti – istakao je Vujošević.

Podeli
Updated: фебруар 16, 2021 — 10:43 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *