VUK DRAŠKOVIĆ: Ponoviće se istorijsko NE iz 1948 i ishod će biti isti

Lider Srpskog pokreta obnove i književnik Vuk Drašković ocenio je da će se ponoviti 1948. godina, kada je Jugoslavija rekla istorijsko „ne“ Sovjetskom Savezu, i da će ishod biti isti.

„Rizik sa kojim bi se aktuelna vlast suočila ukoliko bi odlučila da zaokrene od Rusije i okrene se ka Zapadu značajno je manji od onog koji je postojao 1948. godine, kada je Tito rekao istorijsko ‘ne’ Staljinu, a kada je svuda oko Jugoslavije bila Staljinova vojska, rekao je Drašković, u emisiji „Pola sata Demostata“.

U emisiji u kojoj je govorio o spoljnoj politici Srbije, odnosu Srbije sa Rusijom i EU, rešenju kosovskog pitanja, kao i o svojoj novoj knjizi „Ožiljci života“, Drašković je na konstataciju da je Aleksandar Vučić 2019. godine rekao „nikad više ’48.“, rekao da će se „1948. ponoviti i ishod će biti isti“.

„Ako se (Aleksandar Vučić) odluči na to istorijsko ne, nikakvog rizika neće biti. Ovi što mlate pod crkvenim barjacima, to bi brzo izdušilo, jer ipak ovaj narod nije narod koji nema pameti, koji nema istorijskog iskustva i pamćenja, samo ga treba malo podsetiti“, istakao je Drašković.

Drašković je rekao da je samo potrebno otvoriti medije i saopštiti narodu istinu o tome šta se događa u Ukrajini, o zločinima koje Putinova vlast čini u Rusiji, te podsetiti na zločine u regionu koji su se dogodili ’90-tih.

„Nikakav 27. mart se ne bi ponovio“, rekao je Drašković, upitan da li bi se, ukoliko Vučić radikalno preokrene Srbiju ka zapadu, ponovio 27. mart ili nivo demonstracija kao posle potpisivanja Briselskog sporazuma, sa nekoliko hiljada ljudi.

Podeli
Updated: октобар 12, 2022 — 7:25 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Zasto gamediji predstavljaju kao lidera stranke koja vise ne postoji.Vuk je prodao sebe ,stranku i Srbiju kad je bio u prilici kao ministar.Bio je i ostao najveca podvala srpskom narodu.
    e

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *