Vulin: Ako Priština uđe u Savet Evrope, Srbija će proglasiti političku neutralnost

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentarisao je zahtev takozvanog Kosova za prijem u članstvo Saveta Evrope.

– Šta zemlje članice Evropske unije zaista misle o Srbiji, pokazaće njihovo glasanje po zahtevu Prištine za njeno članstvo u Savetu Evrope.

Ne moramo da čekamo još dvadeset godina da bismo znali da li EU želi Srbiju u svom članstvu, biće dovoljno da glasaju ili ne glasaju protiv prijema teritorije u organizaciju koju čine države.

Do sada smo naučili da potpis Evropske unije vredi koliko i Briselski sporazum, ali sada je prilika da vidimo koliko vredi i reč Sjedinjenih Američkih Država – izjavio je Vulin.

– Sama najava da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savet Evrope je već kršenje Vašingtonskog sporazuma i Priština će ili biti kažnjena i zaustavljena, ili će se pokazati da je protiv Srbije dozvoljena svaka laž i da za Srbe nema ni prava ni pravde.

Ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost kao što je proglasila i vojnu. Ako već neprijatelje ne možemo da izaberemo, hajde da bar biramo prijatelje – kazao je ministar Vulin.

Podeli
Updated: мај 12, 2022 — 4:14 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *