Vulin: Čast mi je da RATUJEM SA MAFIJOM

Rat mafiji je objavljen i vodiće se do kraja ili našeg ili njihovog, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Predsednik Vučić ne govori uzalud da je počeo rat i kada on kaže to, rat je počeo. On je svoju glavu odavno prežalio i njegova porodica trpi više nego što možete da razumete“, rekao je Vulin u intervjuu za Politiku.

On je dodao da ima čast da operativno vodi rat sa mafijom, kao i da to i njega i njegovu porodicu čini metom, ali da je to rizik vredan tog da u Srbiji običan čovek i njegova deca budu mirni, sigurni, zaštićeni.

„Nisam došao na mesto ministra unutrašnjih poslova zato što sam policajac, već zato što treba sa policajcima da dam sve od sebe da se što vise kriminalnih aktivnosti spreči i rasvetli, a život kriminalaca učini što je moguće težim“, rekao je Vulin.

„Svako od nas je dao svoj doprinos u resoru u kojem je radio, rezultati su vidljivi i svako od nas je svom nasledniku ostavio bolje i snažnije ministarstvo nego što ga je zatekao. Moj cilj u MUP je da zaštitimo običnog čoveka, da iskorenimo ulični kriminal, reket, dilere“, ukazao je Vulin.

On je podsetio da je ove godine zaplenjeno skoro sedam tona različitih narkotika.

„Ako ovako nastavimo, ova godina će biti rekordna“, rekao je Vulin i naglasio da su sve mafijaške likvidacije izazvane samo i jedino sukobima zbog trgovine drogom.

 Vulin je ocenio da policija uživa poverenje građana i obećao da će kao ministar učiniti sve da se još više zaštiti svaki pripadnika MUP.

Pored ovog zvaničnog dela o ratu sa mafijom, novi ministar je zaboravio pomenuti aferu “Jovanjica” u koju je upleten do guše. Tokom afere pronađeni su hektari i tone marihuane uzgajane na industrijskom nivou. A ministra sa slučajem veže poznanstvo sa Predragom Koluvijom,vlasnikom plantaže marihuane, i to što je redovno posećivao i volonterski radio na plantaži.

Više o aferi pročitajte ispod.

Podeli
Updated: новембар 15, 2020 — 6:58 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *