Vulin: Kad nam EU nije poslala vakcine ne mora slati ni kritike

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kritikovao je EU zbog amandmana, kojima se od Beograda zahteva rešavanje više afera.

Vulin je naveo da Srbiju prema Uniji privlači ekonomija, a da je od nje odbija politika.

Povodom sadržaja predloženih amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika o Srbiji, kojima se, između ostalog, traži rešavanje afera Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija i slučaja Savamala, Vulin je naveo da „poslanici EU ako već nisu mogli ili nisu hteli da pošalju Srbiji vakcine, nisu morali da joj šalju ni amandmane“, preneo je Pokret socijalista, na čijem je čelu ministar policije.

„Pošto ste medicinsku opremu i vakcine sačuvali za sebe, molim Evropljane da svoje političke stavove, pritiske na naše pravosuđe i licemerje, takođe zadrže za sebe. Ako ne možete da nam date ono što nam treba, slobodno sačuvajte ono što nam ni malo nije potrebno“, naveo je Vulin.

U amandmanima na Bilčikov izveštaj navodi se i da Srbija treba da postigne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da osudi napade i govor mržnje kojima su u Skupštini Srbije izloženi politički protivnici, nezavisni intelektualci i novinari.

Ministra Vulina je posebno dotakla kritika slučaja Jovanjica, gde je lično vezan za aferu u kojoj je po sopstvenim rečima, samo brao paradajz na najvećoj plantaži marihuane u Evropi.

Podeli
Updated: фебруар 21, 2021 — 8:32 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *