VULIN: Kolinda je klasični ustaša I fašista!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati dali najveći doprinos pobedi nad fašizmom rekao da ona može da laže čitav svet, ali da Srbi i Hrvati znaju da su Hrvati uvereno i do poslednjeg dana bili uz naciste.

“Hrvatskih zločina u Jasenovcu i Jadovnu su se gadili i Nemci, a Kolindih laži gadi se svaki antifašista”, poručio je Vulin.

On je ocenio da Kitarović još uvek “ne može da se otrezni od pijanstva na proslavi zločinačke akcije Oluja” i da se samo tako može objasniti njena izjava da su Hrvati dali najveći doprinos pobedi nad fašizmom.

“Reći takvu gadost može samo sledbenik Pavelića koji uživa da se ruga žrtvama ustaških koljača. Antifašistički ustanak u Hrvatskoj je podignut u mestu Srb, i da li može biti dileme ko ga je podigao”, izjavio je Vulin.

Loading...

On je naglasio da je Nezavisna drzava Hrvatska stvorena voljom ogromne većineHrvata, koja je kako je govorio Tuđman “izraz povjesne težnje Hrvata za državom” bila najstrašnija fašistička tvorevina, mesto sa logorom za decu gde je zaklano 20.000 malih Srba, Jevreja i Roma.

“Hrvatska država na svoju sramotu i užas slobodnog sveta 80 godina kasnije jošuvek ne želi da se odrekne ustaškog režima. Kolinda Grabar Kitarović je polagala vence na grobove ustaša u Blajburgu. Da li su oni bili antifiašistički borci i da li je Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fašizma”, upitao je Vulin.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je ranije da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Podeli
Updated: 3 септембра, 2019 — 7:35 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.