Vulin na vikend odsustvu otvorio atletski miting

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Beogradu da je bratstvo Srba i Rusa pravljeno u teškim vremenima i da ono nije samo posledica zajedničkog porekla nego svesna odluka dva velika i ponosna naroda da dele zajedničke vrednosti slobode i pravde.

„Kada je bilo teško, u najtežim vremenima delili smo iste vrednosti i umirali za iste ideale. Danas živimo za iste ideale“, rekao je Vulin na otvaranju Prvog bilateralnog atletskog mitinga u dvorani, na kojem učestvuju kadeti reprezentacija vojnih akademija Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je kazao da srpski narod nikada nije bio na pogrešnoj strani sveta, kao što nije bio ni ruski narod, navodi se u saopštenju.

Loading...

„Kada vidite mladost dva bratska i prijateljska naroda, kada ih vidite kako se upoznaju, druže, takmiče, onda znate da ima nade i budućnosti za naše zemlje i narode“, dodao je srpski ministar.

U saopštenju se dodaje da Vulin koristi vikend odsustvo, kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, i da će u ponedeljak zauzeti mesto u jedinici u kojoj služi.

Podeli
Updated: 9 марта, 2019 — 6:15 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.