Vulin najavio pojačanje od 400 novih policajaca na ulicama da čuvaju vlast!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se sa 228 pripadnika MUP-a koji su u Beogradu angažovani kao pozornici, među njima je 170 novih pozornika koji su krajem prošle godine završili obuku u Centru za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, a 1. januara stupili na svoju prvu dužnost, saopštio je MUP.

Ministar Vulin je, obraćajući se pozornicima, naglasio da je predsednik Aleksandar Vučić od Ministarstva unutrašnjih poslova tražio da ulice budu sigurne i mirne, da zakon štiti podjednako sve. Zahvalio im se što je njihov izbor bio da rade kao policajci u zajednici, da budu sa onima kojima je pomoć potrebna svakog dana.

„Vama se neće obraćati najjači, vama će se obraćati najslabiji, i neka vas baš to učini jakim. Vi ste tu za svakodnevnu muku, za ono zbog čega drugi često okrenu glavu.

Vi ste tu da pomognete nekom starom, nekom mladom, vi ste tu da ohrabrite i da pomognete, da vratite poverenje običnog čoveka u državu, da kada vidi unuiformu policije, da se od nje ne sklanja već da joj se približava, jer je ponosan i siguran da onaj koji iza te uniforme diše jeste vredan svakog poštovanja i poverenja“, rekao je Vulin.

U Policijskoj upravi za grad Beograd poslove policajca u zajednici – pozornika do sada je obavljalo 58 policijskih službenika, a od 1. januara im se pridružilo još 170 mladih kolega koji su završili osnovnu policijsku obuku u Centru za obuku u Sremskoj Kamenici, navodi se u saopštenju.

Centar je, po prvi put, polaznike osposobljavao za rad na mestu pozornika pa su kandidati u toku obuke prošli specifične module u oblasti rada policije u zajednici, problemski orijentisanog rada i veština komunikacije i stekli potrebna znanja i veštine neophodne za obavljanje svog posla, kažu u MUP.

Policijske poslove „policajca u zajednici“ u Srbiji je, do kraja prošle godine, obavljalo 390 policijskih službenika, a od 1. januara poslove policajca pozornika obavljaće još 400 policijskih službenika, koji će biti raspoređeni u svim većim gradovima u Srbiji.

Podeli
Updated: јануар 10, 2022 — 7:54 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *