VULIN NAREDIO: Porodicama vojnih lica isključena struja u hotelu Bristol

U hotelu „Bristol“, u kome je ostalo još 11 porodica vojnih lica, danas je isključena struja, a isključeni su i fiksni telefoni, rekao je penzionisani zastavnik i stanar Bristola Dragan Stojanović.

„Dobili smo informaciju iz EPS-a da je po nalogu Ministarstva odbrane u hotelu isključena struja“, kaže Stojanović. „Skinut je i ruter za fiksne telefone i oni su takođe od jutros isključeni“

Stojanović je rekao da su se porodice koje i dalje žive u tom hotelu obratile Zaštitniku građana, tražeći da reaguje.

Zimus je stanarima tog hotela isključeno grejanje, zatim i lift, pa su najavljene restrikcije struje. Stanari su ipak poručili da odatle neće izaći dok ne dobilju svoje stanove.

Loading...

Oni su u aprilu dobili pismo od Vojnog pravobranilaštva u kom se od njih traži da se isele iz tog objekta u roku od osam dana ili će protiv njih biti pokrenut parnični postupak za njihovo iseljenje. Vojno pravobranilaštvo se poziva na odluku Vlade iz avgusta prošle godine za koju stanari Bristola tvrde da se ne odnosi na njih.

Stanari su ponovili da se neće iseliti iz hotela Bristol bez trajnog rešavanja stambenog pitanja.

Početkom maja, Ministarstvo odbrane prekršilo je zaključak Vlade Srbije i bez primopredaje napustilo hotel „Bristol“, u kome je ostalo još 11 porodica vojnih beskućnika, sa više od 20 članova, naveli su tada stanari.

Zaključkom Vlade Srbije od 28. avgusta 2018. godine, utvrđena je obaveza Ministarstva odbrane da objekat vojnog hotela „Bristol“ isprazni „od lica i stvari“, izmiri sve troškove komunalija i struje i preda Republičkoj direkciji za imovinu.

Do te primopredaje, upozorili su vojni beskućnici, nikad nije došlo, samo je u četvrtak okačeno obaveštenje kojim im se stavlja do znanja da od 1. maja prestaje sa radom recepcija, a da su sve ispražnjene sobe zaključane i zapečaćene.

Objekat Bristola bi, prema ugovoru sa Republikom Srbijom, trebalo da preuzme kompanija „Beograd na vodi“ koja namerava da ga rekonstruiše u luksuzni hotel.

Podeli
Updated: 21 маја, 2019 — 1:34 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.