Vulin: Neću da budem u vladi koju formiraju stranci

Ako se meri po rezultatima mog rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova ili po glasovima osvojenim u okviru liste na kojoj se nalazi i Pokret socijalista, ja bih mogao da budem u novoj vladi. Ako o meni budu odlučivali stranci, neće mi biti mesta ni među živima.

– Oni koji se dosledno bore za srpski narod, nikada nisu po volji neprijatelja srpskog sveta. Srbija je slobodna u onoj meri u kojoj je vode ljudi koji ne moraju da su po volji strancima, ali moraju da bezuslovno poštuju volju svog naroda. Vlada koja bi bila sastavljena u skladu sa interesima stranaca ne bi bila vlada čiji ja član želim da budem.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ako bi stranci uspeli da ostvare „presudan uticaj“ na formiranje nove vlade Srbije, on ne treba da bude u njoj, jer odluke koje bi takva vlada donosila ne bi bile njegove odluke i njegov put.

Vulin je za Kurir rekao da su pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića „toliko veliki i ozbiljni“ da on ne želi ni na koji način da mu bude „opterećenje“, i ocenio da „po volji Zapada“ nisu „Srbi koji misle o Srbijma, koji ne ćute, a još su i efikasni“.

„Možda ovaj put stranci pobede i ja ne budem u vladi, ali srpski svet neće pobediti, kao ni sve ono što sam uradio za vreme svog političkog trajanja. Ja sam nevažan, ali ideje koje sam uveo u našu politiku, javni život i delatnu praksu su veoma važne“, rekao je Vulin za Kurir.

Prema njegovim rečima Vučić je „predsednik svih Srba“ i za to su ga „izabrali i Srbi i istorija, i neće biti nedostojan tog izbora“.

Podeli
Updated: април 18, 2022 — 8:06 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. Kako nece? Pa zar Rusi nisu bili stranci kad je sastavljana prosla?

  2. Prica jedno, radi drugo, znaci laze.

    1. Pa ova gnjida je ovako kukao i pred prošlo sastavljanje vlade. Pojeo bi on i ono što se ne jede i da mu stranci ponude samo da bude u vladu. Vučko ga drži na uzici pa ovaj ne zna šta će biti. Mada, realni, ne treba da se brine, već se višestruko dokazao kao nesposobna neznalica ali zato i zet izuzetna ulizica a to je osnovni preduslov i merilo za ulazak u vladu. Kog sposobnog je Vučić ikad stavio u vladu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *