Vulin o bombama: Specijalni rat protiv Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je povodom dojava o bombama širom grada da se protiv Srbije vodi specijalni rati i da je cilj svih napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

„Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje“!, navodi se u saopštenju Vulina.

On dodaje da vrednost opreme potrebne za udar obima kakav je bio današnji prelazi sto hiljada evra, a da se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima. Vulin navodi da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden.

„Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu“, navodi se u saopštenju.

Ministar uunutrašnjih poslova je pozvao građane da budu disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom.

Sve zakonom predviđene policijske radnje su izvršene pravovremeno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo“, izjavio je Vulin.

Podeli
Updated: мај 16, 2022 — 6:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *