Vulin: Polcija može da pronađe svakog ko stoji iza anonimnih objava na internetu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je danas svoj stav da se zalaže za ukidanje anonimnosti na društvenim mrežama, koja je po njegovoj oceni, dovela do toga da najgore u čoveku bude slobodno, javno, bez kazne i osude.

„Dugo se zalažem za to da se na društvenim mrežama, sa kojih je krenulo puno zla i mržnje, ukine anonimnost. Sve što hoćete da kažete, a vi to i potpišite i stanite iza toga“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, oni koji na društvenim mrežama skaradnim imenima nazivaju trogodišnje dete predsednika Aleksandra Vučića treba da stanu iza tih navoda i pokažu ko su i kakvi su ljudi.

„Malo koja porodica u Srbiji, možda ni jedna, kao porodica Aleksandra Vučića zna šta je mržnja i zna kakvi neljudi stavljaju njihovo ime u usta. To nije politika, žustra i verbalna rasprava u parlamentu, to nije povišen ton u argumentovanoj raspravi, to je primitivna mržnja, koja će jednog dana trogodišnjem detetu biti pročitana. To ne može da bude nešto dobro i ne sme da bude nešto što je nekažnjeno“, poručio je ministar Vulin.

Loading...

Prema njegovim rečima, obično kažu da policija može da sazna ko stoji iza anonimnih objava na društvenim mrežama, da postoji Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

„Nije stvar u tome da resurse policije trošimo na takve ljude, nego potpiši odmah i kada bi to bilo tako, videli biste koliko bi takvih bilo manje, jer obično kada ih policija privede i pronađe, kažu to je bilo u afektu, bio sam pijan, ne znam šta sam radio, niko ne stane iza gadosti i gluposti koju je napisao. Da nije bio anoniman on to ne bi ni uradio.

Uvek ćemo tražiti, sankcionisati, kažnjavati, ali zašto kada možemo vrlo jednostavno da rešimo problem. Potpiši ono što misliš“, rekao je Vulin.

Podeli
Updated: 26 јануара, 2021 — 7:41 pm

9 Comments

Add a Comment
 1. P O L I C I J A a ne P O L C I J A

  1. Zelim vucicu da mu je dete zivo i zdravo i da mu zet bude migrant ili vise njih!

  2. To je sasvim u redu, i počni sa tajnim agentima.

   1. Gospodine kako vam je tetka iz Kanade ?

 2. Желела бих да први законски званично склопљен геј брак у Србији буде између мигранти и Вучићевог сина да би нам и на тај начин дао пример како све савршено функционише

 3. Nije onaj pas bzvz. režao….

 4. ajde budaletino bolesna ne seri

 5. Stvar elementarne kulture treba da bude medjusobno uvazavanje.
  Svi koji se pravdaju da su nesto uradili u afektu zasto se ne izvine kad opet dodju k sebi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.