VULIN: Srbija je ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti organizovani kriminal

Nisu to nikakvi navijači nego kriminalci, krili su se iza navijačke grupe, istaknuto je na samom početku konferencije u Palati Srbija

Iza nas su meseci teškog i napornog rada, iza nas je još jedna neprospavana duga noć na koju smo svi ponosni, puna uspeha… Građani Srbije danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković. Osnovano je sumnjičimo za ubistva, iznude, otmice, dilovanje drogom…

Srbija nikad neće dozvoliti da se u njoj stvori novi „zemunski klan“. Nikada više neće dozvoliti da na njenoj teritoriji postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jači od države, da mogu da otimaju, ubijaju, uzimaju reket i misle da mogu da prođu nekažnjeno.. – rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u obraćanju medijima.

Za samo 100 dana od kako je predsednik Vučić naložio pojačanu borbu protiv organizovanog kriminala tužilaštvo za organizovani kriminal, MUP i BIA su u Srbiji uhapsili Darka Eleza, naveo je ministar Vulin.

U toku noći uhapšeno je i zadržano 17 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Na današnjoj konferenciji takođe je napomenuto da „uhapšeni nisu nikakvi navijači, već obični kriminalci koji su se krili iza navijačke grupe Partizan“.

Mladen Nenadić je saopštio da su hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA. Istakao je da je akcija izvršena juče i tokom noći u cilju očuvanja bezbednosti Srbije i da se odnosi na rasvetljavanje najtežih krivičnih dela protiv života i tela.

– Kriminalna grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina, pa možda i u poslednjih nekoliko desetina godina – napomenuo je zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije, Ninoslav Cmolić.

Sve ovo ne bi zvučalo kao scenario za humorističku seriju, da ova i brojne druge kriminalne grupe, već godinama ne sarađuju sa vlastima. Od obezbeđenja stranačkih skupova, pa i same inauguracije predsednika Republike, praćenja svih lokalnih izbora širom zemlje u crnim džipovima koji prete biračima. Brutalnim prebijanjima demonstranata kada su imali i značke policije i drugih tajnih službi.

Podeli
Updated: фебруар 6, 2021 — 3:08 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Mi se zalazemo za haoticni kriminal, pa da ga mi udesimo i organizujemo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *