Vulin testira Vučića: Pozivam EU da nas ucenjuju, nećemo pristati

Pozivam poslanike Evropskog parlamenta da nastave sa politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta i zato molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je u pisanoj izjavi naveo da ako neka nastave sa pretnjama i ucenama on veruje da će i predsednik Vučić preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji.

Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u Evropsku uniju.

Pošto je vojno neutralna, Srbija treba da bude i politički neutralna. Da bi se to i desilo, samo neka evroposlanici nastave sa ucenama“, izjavio je Vulin komentarišući najavu evroposlanika da će Evropski parlament Rezolucijom tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji.

Rasprava o tekstu će biti održana u četvrtak, 21. aprila u Spoljnopolitičkom komitetu EP.

Izvor: Danas

Podeli
Updated: април 20, 2022 — 9:28 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *