VULIN: Vojska Srbije je među NAJOPREMLJENIJIMA na svetu!

U aerodromu Kovin je održan Dan visokih zvanica vežbe „Slovensko bratstvo 2019”, a ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je ta vežba pokazala da je Vojska Srbije na nivou najopremljenijih i najobučenih armija na svetu.

„Pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije pokazali su da mogu da urade sve što mogu da urade i predstavnici specijalnih jedinica Ruske Federacije i Belorusije, a teško je naći veći kompliment i veći izazov od toga”, ocenio je Vulin na Danu visokih zvanica kome su pored ostalih prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić.

Vulin je, takođe, istakao da je za Vojsku Srbije od najveće važnosti da vežba sa armijama koje se ubrajaju među najboljima u svetu i od kojih ima šta da se nauči i unapredi u domenu taktike, opremanja i veštine.

„Vojska Srbije se oprema, naoružava, obučava, zato su vežbe kao što je „Slovensko bratstvo” nama toliko važne. Ova vežba nije samo vojnička vežba, ovo je susret bratskih naroda koji se razumeju, koji se poštuju, koji se vole”, rekao je ministar odbrane, prenosi Tanjug.

Loading...

Kako kaže, Vojska Srbije i državno rukovodstvo čvrsto se pridržavaju pravila i skupštinske odluke o vojnoj neutralnosti, ali to ne znači da ne mogu da gaje najbliže i najtešnje odnose sa vojskama Ruske Federacije i Belorusije.

„Zahvaljujući politici predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ni država Srbija ni Vojska Srbije nisu sami. Imamo prijatelje. Nikada se više neće ponoviti onaj strašni trenutak naše istorije iz 1999. godine, kada smo bili sasvim sami. Mi više nismo sami. Imamo prijatelje od kojih možemo da učimo, ali i od nas može da se uči. Vojska Srbije, njeno iskustvo i njeni ljudi, iznad svega, vredni su svakog poštovanja i vredni su učenja”, istakao je Vulin.

Vežba „Slovensko bratstvo 2019”, koju realizuju Specijalna brigada Vojske Srbije, vazdušno-desantne jedinice oružanih snaga Ruske Federacije i Republike Belorusije, u sadejstvu sa delom jedinica Vojske Srbije iz Kopnene vojske i RV i PVO, održava se od 14. do 27. juna 2019. godine na aerodromu „Kovin” i vojnim kompleksima „Orešac” i „Peskovi”.

Vežba broji 750 učesnika, a od ratne tehnike angažovano je 21 savremeno borbeno-oklopno vozilo, 19 plovnih sredstava, 11 vazduhoplova, kao i tri sistema bespilotnih letilica.

Podeli
Updated: 26 јуна, 2019 — 6:03 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.