Vulinova plata duplo veća od Stefanovićeve

Ministar policije Aleksandar Vulin sa novim ministarstvom dobio je i više nego duplo veću platu, tako da je sad sa blizu 226.000 dinara mesečno – ubedljivo najplaćeniji član Vlade Srbije. Za razliku od njega ministar Nebojša Stefanović sa kojim je Vulin rotirao poziciju, dobio je manju platu ne samo od kolege već i od one koju je ranije imao. Imajući u vidu da Vulin ima ubedljivo najveću platu u Vladi pa čak i od predsednika države, logično se nameće pitanje – zašto je Vulin skuplji od svih?

Ako je suditi prema zvanično objavljenim podacima o imovini i prihodima koje su ministri Vlade Srbije podneli Agenciji za borbu protiv korupcije, rad Aleksandra Vulina najviše se ceni.

S druge strane, to se za Nebojšu Stefanovića ne bi moglo reći. Prvi je uz novo ministarstvo dobio značajno povećanje plate, a drugi značajno smanjenje.

Aleksandar Vulin je, naime, dok je obavljao dužnost ministra odbrane mesečno bio plaćen 92.246 dinara. Prelaskom na novu poziciju i na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno na staro mesto Nebojše Stefanovića dobio je platu od tačno 225.841 dinara. To pokazuju zvanično objavljeni podaci na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj su državni funkcioneri u obavezi da dostavljaju podatke o imovini i prihodima. Kako je i zašto skočila cena rada ministra policije u odnosu na svog prethodnika, javnosti nije predočeno.

Aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović je, međutim, u ovoj podeli karata lošije prošao.

Dok se nalazio na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Stefanović je zarađivao 150.000 dinara. Posle rotacije i dolaskom na Vulinovo staro mesto zarada mu je manja, i iznosi 115.386 dinara. Ono što može da ga uteši je da je ta plata ipak veća od one koju je Vulin primao dok je bio u tom ministarstvu.

Ono što dodatno čudi u novoj sistematizaciji zarada ministara u Vladi Srbije je činjenica da Vulin, prema zvanično objavljenim podacima Agencije, ima ubedljivo najveću zaradu, veću i od predsednika države i od premijerke. Zato se logično nameće pitanje, zašto je Vulin skuplji ne samo do Nebojše Stefanovića, već od svih.

Podeli
Updated: јануар 21, 2021 — 9:38 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *