Za naprednjake posao u Jumku BEZ PLATE!

Kompanija «Jumko» ponudila je posao nezaposlenim članovima SNS, ali pod uslovom da rade bez plate, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj vranjskoj tekstilnoj fabrici.

– Rukovodstvo SNS u Vranju ima veliku glavobolju zbog nezaposlenih članova SNS iz «niže klase» kojima je pre više od tri godine obećavan posao po principu „sačekajte da dođemo na vlast i smenimo socijaliste pa će posla biti za sve“. Međutim, nedavno se dogodilo «čudo» kada su nezaposlenim naprednjacima iz nekog daljeg ešalona moći i uticaja, koji su na listi socijalnih davanja, ponudili posao u «Jumku» na tri meseca, ali da rade bez plate – priča sagovornik InfoVranjskih iz «Jumka».

Po ovom izvoru, «svi SNS kandidati za dobijanje posla odbili su bez razmišljanja ovakvu «milost» svoje voljene stranke»!

Loading...

– Na ubeđivanje rukovodilaca u «Jumku» da će imati jedan obrok i besplatan prevoz, nezaposleni naprednjaci-socijalci odgovorili su da kad se vrate kući ne mogu da jedu gloginje i da takva ponuda ne dolazi u obzir, jer se na pečurkama i drugim radnim improvizacijama bar nešto može zaraditi za život – navodi sagovornik portala.

Po njegovim rečima, «jedan broj nezaposlenih naprednjaka zaposlio se u postojećim preduzećima na području teritorije Grada Vranja, dok su ostali nesuđeni «jumkovci» i dalje na «slobodi»!

– Primljeni su odmah u firmama kojima su potrebni radnici, pa im stranački uticaj i lobiranje i nisu bili potrebni, ali je presudno bilo to što su u tim preduzećima plate male, pa mladi odbijaju da rade – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor: Infovranjske

Podeli
Updated: 4 маја, 2019 — 6:22 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.