ZA OVO ORDEN? VUČIĆ ŠKOLU “SVETI SAVA” PREIMENOVAO U “KALIFA BIN ZAJED”

Čini se da svojim ponašanjem aktuelni predsednik pre zaslužuje anatemu, a ne najviši orden Srpske pravoslavne crkve.

Vest da je Sinod Srpske pravoslavne crkve doneo odluku da dodeli najviši Orden Svetog Save Prvog reda predsedniku zemlje Aleksandru Vučiću izazvalo je ogorčenje među vernicima.

Na društvenim mrežama su već pokrenute inicijative da se ova odluka promeni, a kao razlozi se navode i činjenice da je Vučić pre tri godine preko svojih lokalnih partijskih kolega preimenovao školu „Rastko Nemanjić Sava“ u „Kalifa bin Zajed al Nahjan“ u Novom Pazaru.

Takođe, na Vučićev zahtev, na Trgu Svetog Save u Kraljevu se neće podići spomenik utemeljivaču srpske crkve kako su građani Kraljeva i nekoliko udurženja tražili peticijom, već će na predlog predsednika Srbije na tom mestu stajati spomenik Stefanu Prvovenčanom.

Da sve bude još tužnije, predsednik Odbora za podizanje ovog spomenika je generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, koji bi uz Vučića takođe trebalo da dobije Orden Svetog Save.

Kako Vučić planira da „reši kosovsko pitanje“ je tek posebna priča, pa se čini da svojim ponašanjem aktuelni predsednik pre zaslužuje anatemu (baš kao i njegov saradnik Milo Đukanović), a ne najviši Orden Srpske pravoslavne crkve.

Podeli
Updated: 8 октобра, 2019 — 2:51 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. samo metak u celo ma dzba trositi metak onaj pistolj za stoku pa kao u klanicu od prvog do zadnjeg snsovca prezivela je srbija ove nesrecnike i nevoljnike sto su pobegli iz zemlje zbog njih pa nece nikom da fale ni desetak hiljada lopova lazova ubica prevaranata bar je dobro sto su se svi deklarisali pa nemoramo da ih prebiremo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *