Zabranjena slavlja, a Lončar i Gojković na splavu

Dok mi otkazujemo rođendane, svadbe, krštenja – republički i pokrajinski ministar za zdravstvo organizuju žurku na splavu za lekare koji nisu potpisali peticiju protiv Kriznog štaba. Pitali ste gde je najveće žarište. U Vladi – napisao je nekadašnji lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, aludirajući na proslavu koja je organizovana na splavu u Novom Sadu, a koju su u čast medicinskih radnika priredili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Zvaničnici su na današnjem skupu poručili da su sve informacije više puta rečene, iako je jedino mesto na kojem mediji saznaju broj preminulih u Kliničkom centru Vojvodine – konferencije za medije, koje su sve ređe.

Na desetine zdravstvenih radnika iz kovid bolnica u Vojvodini okupilo se danas na splavu na Ribarskom ostrvu, gde su im domaćini bili Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Ministar Lončar medijima je poručio da je uzeta u obzir epidemiološka situacija kad se organizovao ovakav skup koji se, inače, već dogodio u Beogradu i Nišu, prenosi portal 021.rs.

Naravno, da aršini nisu isti za sve, pokazuje činjenica da je ovakvo okupljanje bezbedno, dok su proslave u istom broju za ostale građane širom Srbije zabranjene.

Samo da ne bude kao sa utakmicama u junu ili sa izborima kada se stvarao privid da je korona pobeđena, da bi najveći zamajac epidemije bio dostignut odmah nakon takvih okupljanja.

Podeli
Updated: август 9, 2020 — 5:11 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *