Žaklina Tatalović Ani Brnabić: PRIČATE LAŽI!

Današnju konferenciju na kojoj je trebalo da budu predstavljeni rezultati Vlade Srbije obeležio je sukob premijerke Ane Brnabić i novinarke N1 Žakline Tatalović. Na pitanje novinarke da prokomentariše brojne afere u kojima su se spominjala imena ministara, predsednica Vlade je optužila N1 za fabrikovanje lažnih informacija, na šta joj je Tatalović rekla – „pričate laži“.

Novinarka N1 postavila je premijerki Srbije sledeća tri pitanja.

– Vi ste šef ministrima, pa evo mogu da kažem da sa vaše desne strane stoje brojni ministri koji su umešani u mnogobrojne afere. Na primer, Siniša Mali nikad nije rekao građanima o poslovanju u of šor kompanijama i odakle novac za stanove u Bugarskoj. Ministar Vulin isto nije objasnio kako je od tetke iz Kanade dobio više od 200.000 evra za kupovinu stana. Tu je i gospodin Tončev koji se isto spominje u Pandora papirima. Imamo i Mariju Obradović koja je pomenuta u aferi GAK. Mnogobrojni ministri iz vašeg tima učestvovali su u zaista velikim aferama, na kraju potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović stoji i dalje pored vas kao neko za koga vaša stranka i vi sumnjate da je učestvovao u prisluškivanju predsednika države. To ste nazvali ovde državnim udarom. Da li je to tim koji treba da vodi građane Srbije i da li ste ponosni na ministre koje sam pomenula – pitala je Tatalović, a zatim dodala:

– To je moje prvo pitanje i moje drugo pitanje je: Vi jeste premijerka zemlje u kojoj postoje i bolnice protiv korone i sve vrste vakcina, međutim, sami priznajete da vaši apeli nisu urodili plodom, da vakcinacija teže ide. Imamo 65 zvanično umrlih svaki dan poslednjih dva meseca od kovida 19, pa puta tri kako kaže doktor Predrag Kon, a vi kao predsednik Kriznog štaba ne slušate taj medicinski deo Kriznog štaba koji već dva meseca traži određena zatvaranja. Šta ćete učiniti da smanjite taj broj umrlih ljudi i rekli ste da osećate odgovornost, šta ta odgovornost znači? I ako može treće pitanje. Pričate mnogo o Kosovu, nije vam ovo baš prva godina vlasti, tu ste otprilike negde oko četiri godine, kada ćete otiči na Kosovo i Metohiju?

Usledio je kontranapad predsednice Vlade, koja je iznela niz optužbi na račun televizije N1.

– Što se afera tiče, ja znam da vaš medij produkuje afere, što ne znači da su te afere istinite, a svakako nisu dokazane. I kada bih ja verovala svemu što gledam i slušam i čitam u vašim i sličnim tajkunskim medijima, ja bih takođe onda pomislila da treća ili buster doza vakcine nije bezbedna. A da takođe nije ni potrebna. A to nije istina. I ne samo što nije istina, već je i dezinformacija i poluinformacija koja košta ljude života. O tome da sam kod vas čitala da treća doza vakcine nije ispitana, nije bezbedna, a nije ni potrebna – rekla je Brnabić.

– Sve je u redu drago mi je da ste vi primili, ali to znači da ni vi onda ne verujete N1. Dakle, što se afera tiče, ja neću odgovarati na fabrikovane afere, zato što je to igranka bez prestanka. Dakle ovako, ajmo ponovo. Ako bih verovala svemu što sam čula i videla na N1, ja ne bih primila treću, buster dozu vakcine. Samo dajem paralelu toga koliko su pouzdane vesti koje slušate i čitate na N1.

Tada je Tatalović rekla „pričate laži“, a usledio je i odgovor Brnabić.

– Ja vas molim da mi ne kažete da lažem, zato što ne lažem. I sada molim svoj tim da mi nađe informaciju sa sajta N1, koja kaže da buster doza nije proverena, a u ovom trenutku nije ni potrebna, a nisu ni sigurni da je bezbedna. Pošto mi je Žaklina Tatlović rekla kao predsednici Vlade Republike Srbije da lažem. Ni manje ni više – zaključila je Brnabić.

Podeli
Updated: новембар 2, 2021 — 8:26 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *