„ZAMISLIO SAM SE“ Vozač Zorana Babića saslušan o uzroku udesa u kom je poginula žena

Vozač „Koridora Srbije“ Dejan S. (35), koji je okrivljen da je izazvao saobraćajnu nesreću kod naplatne stanice Doljevac u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a petoro osoba povređeno, na saslušanju u tužilaštvu ispričao je da je „do nesreće i uletanja u pogrešan kanal za naplatu putarine došlo jer se zamislio“, saznaje „Blic“.

Dejan S. je tužiocu ispričao da nije bio umoran, a da se noć pre toga naspavao kako bi mogao rano ujutru da krene na posao. On je u trenutku nesreće vozio Zorana Babića, direktora „Koridora Srbije“, koji je pritom teško povređen.

Dejan S. je velikom brzinom, kako tvrde nadležni, iz pravca Niša ka Leskovcu „škodom“ naleteo na „opel astru“ koje je stajala u redu na naplatnoj stanici. Od siline udara „astra“ je udarila u „folksvagen pasat“, takođe zaustavljen na naplatnoj stanici.
– Iako je većina pomislila da je zaspao, Dejan S. je na saslušanju ispričao da nije to u pitanju, već da se zamislio. Svedočio je da nije bio umoran, da je prethodne večeri zaspao u dnevnoj sobi već u 7 popodne, i da se probudio rano ujutru i krenuo po Babića na put. Usput su stali na pumpu da Babić kupi kafu i doručak – priča izvor „Blica“.

Loading...

Nesreća se dogodila 31. januara, a vozaču Dejanu S. je bilo određeno zadržavanje do 48 sati. Prvo je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a posle saslušanja tužilaštvo je, zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, predložilo pritvor. Ipak, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda posle saslušanja nije našao da stoje razlozi koje je tužilaštvo navelo za određivanje pritvora i pušten je da se brani sa slobode.

Dejanu S. je savetovano i da ne kontaktira sa Babićem zbog mogućeg uticaja na svedoke. Izvor „Blica“ tvrdi da je Dejan S. čovek iz prosečne porodice i da je pre nego što je počeo da vozi Babića raznosio pice „golfom“, ali da je i posle nastavio sa tim dodatnim poslom.

Dva meseca posle nesreće svedočio je i Babić koji je ispričao da je u toku vožnje zaspao.

– Rekao je da ga je probudio strašan udarac i da je od siline udara poleteo ka mestu suvozača. Ispričao je da je osetio jak bol u kolenu i zatim se onesvestio. Prvo čega se seća je buđenje u kolima Hitne pomoći. Rekao je da Dejan S. nikad nije koristio telefon, da ga nikad nije video sa čašicom alkohola i da je bio odgovoran prema održavanju automobila – preneli su beogradski mediji.

Podeli
Updated: 16 априла, 2019 — 12:38 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.