ŽANDARMERIJA RASTURILA TAJNI MIGRANTSKI KAMP: Unutra pronađena gomila oružja! (VIDEO)

Iako već duži vremenski period vlast svrdi da su migranti uredno popisani i mahom smešteni u kampovima, sve češće se otkrivaju čitavi kampovi po srpskim šumama.

Policija je na području naseljenog mesta Srpski Krstur u opštini Novi Kneževac, sprovela rano jutros akciju pod nazivom “Plaža”, kako bi otkrila iregularne migrante i identifikovala osobe za koje postoje indicije da se bave krijumčarenjem ljudi, krađama, iznudama nad iregularnim migrantima i drugim krivičnim delima.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin koji je prisustvovao akciji istakao je da ni na jednom delu Srbije ne može da se dešava nešto što nije u skladu sa zakonom.

“Pripadnci Žandarmerije i Policijske uprave Kikinda su danas pomogli još jednom našim građanima. Ni na jednom delu teritorije Republike Srbije ne može ništa da se dešava što nije u skladu sa zakonom. Ova krijumčarska banda vršila je različita krivična dela i bila je razlog da se naši građani u ovom delu Srbije osete nebezbednim. To se neće dozvoliti i neće se tolerisati i odmah po saznanju da se bilo kakvi ilegalni kampovi formiraju, da se vrše bilo kakva krivična dela, Ministarstvo unutrašnjih poslova će delovati”, poručio je ministar policije Vulin koji inače gaji pro-migrantse stavove i više puta je napadao naše građane za mržnju prema migrantima.

” Nećemo dozvoliti ni da se naši građani iživljavaju i vrše krivična dela prema pripadnicima migrantske populacije. Zakon važi za sve”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, a upadljivo je da je migrante nazvao populacijom u Srbiji, čime oni postaju trajni deo stanovništva naše zemlje.

Cucić koji dovodi migrante sada kuka što radi nedeljom i hapsi ih

Komesar Srbije za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da Srbija ozbiljno pristupa migracionom problemu i da Evropa nema puno ministara unutrašnjih poslova koji u ranim jutarnjim satima sa svojim pripadnicima učestvuju u akcijama, lično im pružajući podršku i pomoć.

“Rano je nedeljno jutro, juli mesec i vreme odmora i ja ne znam koliko u ovom momentu ministara unutrašnjih poslova i direktora policije u Evropi radi ovaj zadatak. Potpuno je jasno da Srbija nema razloga da se brine, jer dokle god je princip dela, a ne reči, mi ćemo celom migracionom problemu pristupati i dalje na veoma odgovoran, savestan i za Srbiju najbolji način”, istako je Cucić.

Načelnik Policijske uprave Kikinda Dušan Glišin istako je da su među iregularnim migrantima pronađena bezbednosno interesantna lica kao i predmeti i da će se sa njima u skladu sa zakonom dalje postupati.

Zatečeni migranti u ilegalnom kampu na obali Tise biće dislocirani iz mesta Srpski Krstur u Prihvatni centar Preševo, dok će rad sa bezbednosno interesantnim licima preuzeti pripadnici Policijske uprave Kikinda i Služba za borbu protiv terorizma.

Upadljivo je da je kod migranata nađena velika količina hladnog oružja, mačeta i noževa.

Nije saopšteno zbog čega su ga posedovali i da li su planirani organizovani napadi, ili se bilo spremno za međusobne obračune o čemu se spekulisalo na društvenim mrežama.

Podeli
Updated: 5 јула, 2021 — 6:55 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. To je ta Vučićeva radna snaga, vodite ih njemu. Oni bolje barataju oružjem, nego jezikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *