Zbog slučaja Jovanjica, vlast će tužiti – samu sebe (VIDEO)

Slučaj poljoprivrednog gazdinstva Jovanjica i dalje je glavna tema u javnosti. Predsednik Aleksandar Vučić je opet ponovio da njegov brat Andrej nema veze sa uhapšenim vlasnikom imanja Predragom Koluvijom. I zbog toga će vlast tužiti samu sebe.


U međuvremenu novinari Insajdera su otkrili da je država za tri godine odobrila Jovanjici za finasiranje izvoza kredite u iznosu od skoro četiri miliona evra.


Gordijev čvor u slučaju poljoprivrednog gazdinstva Jovanjica. Nakon što je otkriveno da se umesto organske hrane, u plastenicima uzgajala marihuna, u medijima se pisalo i o tome ko je sve iz državnog, gradskog i stranačkog vrha Srpske napredne stranke posećivao plantaže.

Govorilo se i o tome da je sa uhapšenim vlasnikom imanja, Predragom Koluvijom, povezan brat predsednika Vučića – Andrej. Takve tvrdnje prvi čovek države negira, ali potvrđuje da je Koluvija sa njim ranije posećivao biznis forum u Moskvi.

Loading...


„Čovek bio na biznis forumu, bio je vrlo ozbiljan privrednik, izvozio u mnoge zemlje organsku hranu – povrće, šta je problem sa tim, a da ne vodimo biznismene, rekli biste nam ne vodite računa o privredi, je l tako ljudi, ne vodite računa o našoj domaćoj privredi, mi moramo posao da sklapamo i posle četiri godine kada je čovek pogrešio, prekršio Zakon, mi ga uhapsimo,šta je problem, to valjda govori sve najbolje o nama“, rekao je Vučić.


Kako bi stvari bile iznete na čistac, Vučić, iako po Ustavu nije ni tužilac ni sudija, najavljuje da će on i njegov brat biti saslušani. Krivičnu prijavu protiv njih će podneti čaln Srpske napredne stranke, koji je ujedno i gradonačelnik Novog Sada.


„U ponedeljak Miloš Vučević, podneće krivičnu prijavu, protiv mene i mog brata u slučaju Jovanjica i ja očekujem da to tužilaštvo sasluša i mene i njega i da donese odgovarajuće zaključke u najkraćem mogućem roku, ja mislim da je to fer, da je to užasno važno da ljudi u Srbiji saznaju istinu“, dodao je Vučić.


Dok se istina ne sazna, novinari Insajdera su otkrili da je imanju Jovanjica pomagala država. Ukazuju da im je od 2016. odobreno uzimanje kredita od više miliona evra.

Izvor: N1

Podeli
Updated: 8 децембра, 2019 — 3:46 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.